Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на вівторок, 13 листопада. Так, курс долара порівняно з показниками у понеділок, 12 листопада, підвищився в ціні і тепер становить 27,90 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 13 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2790.3737 гривень;
100 євро – 3143.3560 гривня;
10 російських рублів – 4.1324 гривні.

Таким чином, долар став дорожче на 1 копійку. При цьому євро подешевшав на 21 копійку, а вартість російського рубля з понеділка зменшилася на 9 копійок.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Тим часом фінансові експерти констатують позитивну тенденцію на валютному ринку - долар трохи впав у ціні, а гривня в свою чергу зміцніла. Позитивно позначилося на курсі гривні розміщення Україною єврооблігацій на суму 2 млрд. доларів.

"На курс гривні розміщення єврооблігацій може вплинути позитивно, тому що надходження в країну в 2 млрд. доларів – це позитивна тенденція, збільшення резервів Нацбанку і можливості для валютних інтервенцій", – пояснив експерт.

Долар також подешевшав в обмінниках і касах. Так, мінімальна вартість готівкового долара на продаж населенню просіла на 3 копійки – до 28,17 грн., а діапазон середньої вартості розширився до 28,25-28,40 грн. При цьому покупка доларів у населення здійснюється в рамках 27,35-28,20 грн.

Нагадаємо, що Рада національного банку пропонує розробити програму випуску цільових облігацій внутрішньої держпозики для фінансування окремих галузей економіки. Відповідне рішення прийняв і підписав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці можуть навіть не здогадуватися про те, що на їх ім'я хтось намагається взяти кредит. Адже в деяких підприємствах для цього не потрібні навіть оригінали документів або підпис.

Також портал Знай.uа писав, що в Україну вже не повернеться "солодкий" курс "по 8". Однак позитивні зміни на вітчизняному валютному ринку, швидше за все, можливі. Експерти розповіли, як в Україні може змінитися курс національної валюти.