Депутат Верховної Ради (член Блоку Петра Порошенка) Мустафа Найєм подав до суду цивільний позов, добиваючись компенсації зі своїх кривдників, які скоїли напад на нардепа у квітні цього року.

А саме нардеп вимагає чималі гроші з Умолта Темербулатова, Ахмеда Саітова і Магомед-Саліх Саітова, обвинувачених в скоєнні хуліганських дій по відношенню до парламентарія навесні нинішнього року, - пише Politeka.

Як розповів правозахисник підозрюваних Олег Іщенко, Найєм у своєму позові від 26 жовтня вимагає через Шевченківський суд 50 тисяч гривень (ці кошти він витратив на лікування), а аткож юнаки-чеченці мають виплатити моральну шкоду у розмірі 3,2 мільйонів гривень. Таку цифру Мастафа пояснює тим, що дії цих трьох осіб призвели до завдання нардепу тілесних ушкоджень у вигляді перелому щелепи і струс мозку.

Найем зазначає, що в результаті бійки на Бессарабці, були принижені його честь, гідність, престиж і ділова репутація як народного депутата України. Крім того, парламентарій поскаржився на значні моральні переживання, які він поніс у результаті інциденту 30 квітня.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Всі ці обставини у вигляді погіршення стану здоров’я, псування моєї репутації, в тому числі як народного депутата, завдають мені душевний біль і страждання за несправедливість, проявлену по відношенню до мене, неповага з їхнього боку (маються на увазі обвинувачені – Прим. Ред. ) мінімальних норм моралі і правил поведінки, що вилилося у відкрите побиття за висловлені зауваження та прохання бути людьми", – зазначено в позові парламентарія.

За фактом нападу, справу передали прокурори до суду. При цьому зазначається, що нардеп також має намір відсудити у адвоката своїх нападників Олега Іщенка 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, спливли дикі факти про арештованого Павловського, який фігурує у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк.

Як повідомляв портал Знай.ua, київський міський голова Віталій Кличко став рекордсменом по набору керівних посад у політичних партій.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві протестують проти виділення держдотацій мільярдерові Юрію Косюку.

Дивіться: На Мустафу Найєма скоїли напад у Києві