У Львівській області стрімко зростає кількість випадків захворювання на кір. За інформацією медиків, чергова епідемічна хвиля прийшла в регіон з Європи, і тут зберігається один з найвищих рівнів захворюваності.

Зокрема, за попередній тиждень зареєстрували близько 500 випадків кору. А тільки у Львівську обласну інфекційну лікарню за добу госпіталізують 25-35 осіб з ознаками кору.

"Ті люди, які вже перехворіли на кір, мають довічний імунітет. Також можуть бути спокійні ті, хто отримав дві дози вакцини проти кору. А той, хто не знає про свій статус, не вакцинувалися, або мають лише одну дозу, щодня наражаються на небезпеку. Адже людина може заразити інших ще до того, як у нього з'являється висип. Коли у хворого піднімається температура, виникає кашель, то він активно виділяє збудник і ділиться ним з оточуючими. Такі люди їздять у громадському транспорті, купують їжу в супермаркеті і ніхто з нас не застрахований від зустрічі зі збудником кору", – розповіла головний експерт департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Тімко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також вона зазначила, що вакцина, яка сьогодні є в області, є безпечною, а вакцинація – безкоштовною. Отже, треба зробити два щеплення з інтервалом в місяць.

"Ми забезпечені вакциною у Львівській області більш ніж на 100%. У резерві є 40 тис. доз вакцини, тобто, всі, хто потребує, можуть це зробити у всіх поліклінічних закладах охорони здоров'я Львівської області", – додала директор департаменту Ірина Микичак.

Нагадаємо, головний лікар Великобританії Саллі Девіс розповіла правду про вакцини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зміцнити імунітет і запобігти захворюванню під час епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) можна за допомогою профілактики стресу, правильного харчування, а також загартовування організму.

"Знай.uа" писав, кір атакує українців з новою силою і набуває страшних масштабів. У Міністерстві охорони здоров'я зростання захворюваності назвали загрозливим.