Кабінет міністрів України провів засідання в середу, прийнявши рішення про те, що вводиться повна заборона на відключення газу та енергопостачання теплопостачальних підприємств у період опалення.

ціна на газ
ціна на газ


Про це повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Українці мають бути захищені від безвідповідальності місцевих чиновників, які не спроможні забезпечити теплопостачання в їхні оселі! На Уряді ухвалили рішення, які забезпечать безперебійне постачання газу теплопостачальникам під час опалювального сезону. Встановили пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період. Впроваджуємо гарантії безперервної діяльності теплопостачальних підприємств. Це дозволить забезпечити українців взимку теплом. Також підтримали теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ. Врегулювали питання розрахунків підприємств ТКЕ і ТЕЦ з НАК «Нафтогаз» за природний газ. Для підприємств ТКЕ, у період з 1 грудня 2018 р. до 1 квітня 2019 року - рівень розрахунків з НАК за постачання газу складе 78%, а для ТЕЦ - 60% (на сьогодні він становив 90%).

Геннадій Зубко стверджує, що уряд прийняв рішення про підтримку теплопостачальних підприємств в умовах підвищень тарифів на газ, закривши тим самим питання про розрахунок підприємств теплокомуненерго та теплоелектроцентралей з НАК "Нафтогаз України" за використання газу.

Нагадаємо, Тарифи 2018: як законно "врізати" суми в платіжках

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Українці можуть платити вчетверо менше за тепло, якщо здійснять ефективний енергоаудит у своїх будинках.

Як пояснив директор спецпроектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, на сьогодні тарифи на гарячу воду і опалення відрізняються не тільки в містах, навіть до конкретного будинку можуть бути прив'язані різні розцінки, - пише businessua.com


Як раніше повідомляв "Знай.ua" Нові ціни на тепло офіційно показали українцям


"Знай.ua" писав про те, що Тариф на світло зробить різкий стрибок: скільки заплатимо