На окупованих територіях України, де зараз проводиться Операція об'єднаних сил (ООС), терористи знову відкривають вогонь. Так, у середу, 14 листопада, ворог 11 разів порушив шкільне перемир'я і обстріляв позиції наших солдатів з мінометів. Збройні Сили України відстрілювалися з великокаліберних кулеметів. На щастя, вдалося уникнути смертей серед українських військових. Про це пише у своєму звіті прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

Повідомляється, що вогонь був відкритий з 82-мм калібру. Терористи стріляли по опорним пунктами на підступах до Старого Айдару, Кримського та хутора Вільного.

Позиції ВСУ в районі Пісків, Новоселівки Другий, Красногорівки, Гранітного, Гнутово та Лебединського бойовики прицільно обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Оборонні підрозділи адекватно придушували ворожий вогонь із застосуванням чергових вогневих засобів… Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою українськими військовими", - відзначили в штабі.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Україні нарешті створена спеціальна служба у справах ветеранів ООС.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кабмін створив Державну службу України у справах ветеранів замість Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду без обговорення.

Гройсман також зазначив, що коаліція продовжує вибирати компромісну фігуру на посаду керівника профільного міністерства, з-за чого це займе досить тривалий термін.

Також ми писали, що стало з "іхтамнєтом", що заблукав в тилу ЗСУ. Про це стало відомо завдяки повідомленням Служби безпеки України.

Нагадаємо, що ще в лютому 2017 року громадянин Росії приїхав у Донецьк, де записався в бандформування "Оплот". Він охороняв блокпости, збирав інформацію і безпосередньо брав участь у боях з українськими захисниками. У підсумку, бойовик був затриманий бійцями ВСУ у Миколаївки Донецької області.

Також українців попередили про те, що загрозу для України з Придністров'я видно навіть з космосу.

Путін створив новий осередок загрози під боком України - в окупованому Росією Приднестровье РФ блокує доступ до потенційно небезпечних військових складів, розташованих фактично на кордоні між Україною та Молдовою, а наявність російських військових лише посилює напругу і небезпека.