У Києві вже нападало чимало снігу, тому всі, хто не встиг ще змінити літню гуму на зимову, швидко намагаються виправити це – доїхати по наших дорогам навіть на нормальних шинах складно. Нещодавно відомий блогер Сергій Іванов розповів у Facebook, чим обернулася для нього ця звична на перший погляд процедура.

Замовив гуму на "Нову Пошту" ,255 відділення на Позняках, Київ, віддати повинен був 1500 гривень. Стандартно, оператор попросила документи, але водійське посвідчення не прийняла, хочу з ним було все впорядку, просто забув вдома паспорт.

Дівчина все ж наполягала на своєму: мовляв, "база не читає" нічого іншого, а потім Сергій почув на свою адресу страшні речі, навіть жартома вони прозвучали зовсім дивно:

"Не знаю, можливо громадянин Іванов не сплачує податки, торгує зброєю або займається тероризмом". Люди в приміщенні відриваються від своїх гаджетів і починають мене роздивлятися. "Людина з вашим прізвищем - в списку Держфінмоніторингу", ми мусимо зробити копію вашого паспорту, надіслати її в Держфінмоніторинг. Вони розглянуть і після того, як ми отримаємо згоду, ви отримаєте свою посилку".

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Просто забрати колеса не вийшло, треба було ще телефонувати відправнику чи на гарячу лінію.

"Дзвоню відправнику, перераховую гроші, прошу зняти післяплату на гарячій лінії. Чекаю. Десь за півгодини він каже, що на гарячій лінії його послали - начебто ця опція відсутня. Я прошу його повернути мені гроші і знову йду до оператора, кажу, ви щойно мені дали мені пораду. Я перерахував гроші, примусив людину дзвонити на гарючу лінію, а ви, виходить, навіть не знали, що так не можна?", - згадував він.

"Нова Пошта, коли вас тр*хала ГПУ, ми вас захищали, точніше не вас, а право на сучасний поштовий сервіс. Тримайте планку суспільної довіри, будь ласка. Державна служба фінансового моніторингу України, краще б ви олігархів з політиками кріпили, які гроші з країни мільярдами вимивають, а не простих людей за півтори тисячі гривень", - натякнув блогер.

Дивіться: грубіяни та обман на "Новій пошті"

Нагадаємо, співробітники Amazon, Apple і Facebook розповіли про роботу.Як повідомляв "Знай.ua", Укрпошта кинула літніх людей, щоб не носити пенсії додому. Також "Знай.ua" писав, українцям масово підсовують підроблені гроші.