З першого дня 2019 року Укрпошта припиняє доставляти пенсії на будинок українцям, які не можуть самі дійти до пошти. Це літні люди, самотні люди з важкою інвалідністю, і інші, хто не може забрати пенсії самостійно. Причини таких сумнівних “реформ’’ на Укрпошті пояснює генеральний директор підприємства Ігор Смілянський, передає видання Хвиля.

Чиновник пояснив, що у селах стало невигідно працювати,оскільки доставка пенсії не дорожчала вже 14 років, і відділення працюють у збиток.

"Кожне з відділень Укрпошти щомісяця зазнає збитків майже на 3 тис. грн, зокрема,через те, що доставка пенсій провадиться за тарифами, нижчими від собівартості", повідомив він. Ось і виходить сумна картина, що кинути пенсіонерів напризволяще простіше, ніж зазнати невеликі витрати, тим більше, що фінансовий оборот на підприємстві куди більше.

Наголошується, що зараз в Україні через відділення поштового зв'язку отримують пенсії 45% пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, закордонний шопінг незабаром може стати недоступний українцям. Адже доставка буде коштувати дорожче, ніж сама посилка. Пошта, мабуть, через те, що її затребуваність поступово падає, накручує тарифи до позамежних висот. Як повідомлялося вище, пенсіонерам одержання пенсій на їх потреби виявилося не по кишені. Незабаром пошта буде недоступна не тільки пенсіонерам, а й працездатним особам.

Нагадаємо, також ми писали, як пенсіонерам все ж отримати свою пенсію в обхід заборон. Пенсіонерів, які проживають у селах, найімовірніше, змусять використовувати банківські картки для отримання пенсій. У цьому випадку багатьом доведеться їздити за десятки кілометрів в районний центр для того, щоб перевести пенсії в банкоматах.

Раніше повідомлялося, що за словами Смілянського скоротити витрати на доставку пенсій до нуля за п'ять років, можливо, якщо український парламент ухвалить законопроект №6601 (був зареєстрований 21 червня 2017 року).

"Цей законопроект може дати оператору поштового зв'язку право надавати фінансові послуги. Співпраця з приватними компаніями також могло б пришвидшити цей процес", – заявив Смілянський.

Нагадаємо, Укрпошта назвала розмір нових тарифів. Питання із тарифами на доставку пенсій потрібно вирішити до 1 грудня.

Як повідомляв Знай.ua, українцям розповіли, що буде з їх пенсіями. Компанія планувала закрити до семи тисяч відділень в селах і звільнити штат.

Знай. ua писав, що Укрпошта взялася за "безкоштовні" пенсії. Скоротити витрати на доставку пенсій до нуля – можливо.