Міністерство регіонального розвитку планує побудувати нові дороги за зміненими стандартами, які будуть більш безпечними.

В міністерстві пропонують оптимізувати ширину смуг руху на автомобільних дорогах загального користування, - пише "Я і Закон".

дорога

"Ми почали роботу над оновленням будівельних норм з проектування автомобільних доріг загального користування. Зараз на трасах передбачається єдина ширина смуг руху 3,75 метрів і зупиночний смуга в 2,5 метра, що є небезпечноюшириною для зупинки, наприклад, вантажного автомобіля. Тому тепер при будівництві трас плануємо передбачити обов'язкове звуження крайньої лівої смуги для швидкісного руху легкового транспорту та розширення зупиночної смуги. Це зробить неможливим перевищення дозволеної швидкості на дорогах і сприятиме підвищенню безпеки руху", — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

ремонт доріг

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Згідно з пропонованими змінами, ширину крайньої лівої смуги для швидкісного руху легкового транспорту пропонується звузити з 3,75 м, до 3,5 м. Крім того, за рахунок оптимізованої лівої смуги на дорогах 1 і 2 категорій планується робити зупиночну смугу шириною 2,5 м, а 3 м.

нова дорога

За словами представників Мінрегіонбуду, такі заходи можуть допомогти уникнути зіткненням при зупинках та дорогах.

Нові норми повинні застосовувати при будівництві нових трас, а також, якщо є така можливість, модернізувати старі при виконанні ремонтних робіт.

траса

Нагадаємо, киянам розповіли, коли ж розпочнуть ремонт Шулявського шляхопроводу, який вже неодноразово переносився.

Як повідомляв раніше Знай.ua, київських водії попереджають про ремонт одразу на кількох мостах, тому слід планувати свої маршрути заздалегідь, щоб не потрапити в затор.

Також Знай.ua писав, що на президентські вибори в держбюджеті передбачено 2,3 мільярди гривень. За ці кошти можна було в відремонтувати важливу трасу.

Дивіться: Ремонт дороги без асфальту