У третьому кварталі нинішнього року старі автомобілі в Литві значно подорожчали.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що у середньому старий автомобіль коштує близько 3800, що на 200 євро більше ніж у середині року. Варто відзначити, що у порівнянні з нинішніми цінами, минулого року виросли на цілих 15%, або ж на 500 євро.

Крім того відзначається, що до осені ціна збільшилась на 200 євро. Фактично рік тому старий автомобіль коштував близько 3300 євро. За словами експерта Матаса Бузяліса основною причиною підняття ціни стало те, що імпортери стали привозити дорожчі старі автомобілі.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Наша статистика показує, що іноземці цікавляться автомобілями в Литві, але ми не можемо пояснити цим зростання цін на автомобілі", – сказав він.

Найбільше за цей час подорожчали 1-5-річні автомобілі з бензиновим двигуном. Вони подорожчали майже на 19% – в середньому такий автомобіль коштує 14 тисяч євро.

Разом з тим варто відзначити, що у понеділок, 12 листопада, митниця в Івано-Франківську була заблокована власниками автомобілів на іноземній реєстрації.

Уточняться, що люди почали протести через необґрунтоване збільшення митних платежів.

Повідомляється, що мітингувальники заблокували роботу митного поста і підпалили шини. Поліцейські намагаються забезпечувати правопорядок на місці пікету.

Власники "євроблях" вже висунули свої вимоги - вони хочуть зустрітися з начальником митниці, так як не задоволені роботою митників. За словами пікетувальників, місцева митниця самовільно встановлює тарифи при розмитненні, наприклад, не враховує, чи є пошкодження у машини чи ні.

Автомобілісти переконані, що митники отримали усну вказівку з Києва про перегляд тарифів. І поки їх розглядають, автомобілі з п'ятниці стоять на платній стоянці.

Власники машин на "євробляхах" пояснили поліцейським, що всі митні платежі оплатили, але все-одно не можуть отримати свої авто, так як митники отримали вказівку перераховувати тариф на оцінку авто на більш дорогий.

Нагадаємо, скільки коштує техогляд, ремонт та сама машина з ЄС чи США.

Як повідомляв "Знай.ua", блогер показав, чиї інтереси враховує прийнятий закон, і це не прості люди.

Також "Знай.ua" писав, що експерт пояснив, як влада обдурила всіх євробляхерів.

"Євробляхи" в законі: розмитнити куплені за кордоном автівки віднині буде дешевше