Мін'юст забезпечив багатомільйонні виплати з держбюджету скандальної компанії "Турботрейд" з орбіти втік в РФ "улюбленого гонщика Януковича" Руслана Циплакова.

Про це повідомляє "Олігарх".

Відзначається, що скандальній передачі не завадили навіть висновки слідчих ГПУ про фальсифікацію документів, що стали підставою для стагнення коштів.

Наразі вже відомо, що компанія "Турботрейд" отримала багатомільйонні надходження через рішення департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції, який очолює ставленик глави цього відомства Павла Петренка Олексій Воробйов, який і передав кошти вилучені у державної компанії "Укртрансгазу".

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Більше того відомо, що починаюче ще з вересня стараннями підопічних Петренка було здійснено сім платежів на користь "Турботрейду" на загальну суму близько 91 млн гривень. Найбільша транзакція у 71 млн була проведена 6 листопада. Виплати відбуваються на підставі наказу господарського суду Київської області у справі №911 / 1407/15.

Також відзначається, що компанія "Турботрейд" була класичною тендерною прокладкою часів правління колишнього президента Віктора Януковича. Відомо, що компанія діяла у зв'язці з родинними ТОВ "Промінвеставтоматика", "Укртурборемонт" і "Турболінкс", які в 2010-2013 рр. виграли тендери ПАТ "Укртрансгаз" на поставку і ремонт обладнання більш ніж на 2,5 млрд грн.

На той момент всі вище вказані компанії були оформлені на моловідомих жителів Донбасу, які мали лише одну спільну рису. Зокерма, вони були клієнтами донецького Південкомбанку (Південкомбанк), і неформально ставилися до орбіти його господаря.

Разом з тим варто відзначити, що національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження щодо можливих зловживань колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, а також міністра юстиції України Павла Петренко.

"Ми можемо повідомити, що на підставі ухвали слідчого судді Солом'янського районного суду внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказали в прес-службі НАБУ.

Солом'янський райсуд Києва ще 17 жовтня 2018 року зобов'язав детективів НАБУ відкрити кримінальне провадження проти Яценюка, Петренко та інших посадових осіб Мін'юсту.

У рішенні зазначається, що суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) КК України.

Проте докладна інформація про можливі зловживання у вирішенні вказана не була.

Нагадаємо, на знахабнілих силовиків знайшли управу.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо про порочну схему зарплат українських держслужбовців.

Також "Знай.ua" писав, що суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Яценюка і Петренка.

Сімейні цінності. Небога міністра та її мільйони