На днях прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, що місто Сміла отримає кредит у розмірі 25 млн грн для запуску опалювального сезону. Як пізніше повідомили в прес-службі Кабміну, прем'єр озвучив пропозицію про надання позики для міста Сміла у розмірі 25 млн грн для запуску опалювального сезону.

"Прийнято рішення про неможливість відключення газу від теплопостачальних підприємств в опалювальний період і додатково - пропозицію Прем'єр-міністра України про надання позики для міста Сміла в розмірі 25 млн грн для запуску опалювального сезону", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, на вчорашньому засіданні уряду були прийняті рішення про зменшення номінацій на отримання газу від НАК "Нафтогаз" теплопостачальними підприємствами як комунальними, так і ТЕЦ.

Відомо, що 12 листопада в місті Сміла Черкаської області запровадили надзвичайний стан через відсутність опалення. Без тепла залишилися не лише житлові будинки, але і лікарні, дитячі сади і школи.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Через відсутність опалення в 11 школах міста Сміла в Черкаській області призупинили освітній процес. Дитсадки, в яких відсутнє тепло, було вирішено опалювати калориферами. Крім того, закрили міську лікарню, а пацієнтів перевезли в інші медустанови.

У Смілянському міськраді пояснили, що КП "Смелакомунтеплоенерго" не може подавати тепло в будинки городян, адже відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо наявних заборгованостей, а також недостатньо коштів на закупівлю газу. Борг міста перед "Нафтогазом України" становить 100 млн гривень.

За словами мера Сміли Олексія Цибко, з 9 листопада в місті ввели надзвичайний стан. З вимогою розпочати подачу тепла у квартири жителі блокували рух транспортних засобів. По факту неподання опалення поліція відкрила кримінальне провадження.

У четвер, 15 листопада, група чиновників і держслужбовців вирушили в місто Сміла Черкаської області, щоб взяти участь у позачерговій сесії Смілянської міської ради через проблеми з теплопостачанням.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України провів засідання в середу, 14 листопада, прийнявши рішення про те, що вводиться повна заборона на відключення газу та енергопостачання теплопостачальних підприємств у період опалення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", близько мільйона громадян України, які залишилися без тепла, запрошують Міністра ЖКГ – Геннадія Зубка відвідати міста і наочно переконатися в критичності ситуації.

Також "Знай.uа" писав, Сміла, Шепетівка, Кривий Ріг, Суми, Кропивницький і ще десятки міст опинилися в справжньому пеклі – холод в оселях, відсутність надії, що опалення дадуть – чи завтра, або через тиждень. А в цей час в приміщеннях, де живуть чиновники, тепло і світло.