Жінкам в Україні, які отримали почесне звання "Мати-героїня", передбачена виплата одноразової грошової винагороди за рахунок коштів Держбюджету. А от що стосується інших пільг, то виявляється таких практично не передбачено, ця категорія населення є соціально незахищеною.

З метою виправити таку несправедливість депутати пропонують переглянути діючі стандарти надання пільг певній соціальній групі. Зокрема збільшити знижку на оплату житлово-комунальних послуг, - пише "Я і Закон".

Почесне звання Мати-героїня

"Сім'я жінки, яка має почесне звання "Матері-героїні" має право на пільги, визначені статтями українського законодавства для багатодітних сімей. Сім'я жінки, яка має почесне звання "Матері-героїні" і має дев'ять і більше дітей, має право на 80-процентну знижку плати за користування комунальними послугами(газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством, 80-% знижку на вартість палива, в тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення", - пропонується у такій редакції внести зміни до ЗУ "Про охорону дитинства".

українки

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Пільги та субсидії

Законодавство України перебачає надання субсидій та інши пільг малозабезпеченим громадянам на оплату компослуг. Якщо родина має певні пільги, то субсидія не надається. Якщо ж є доцільність отримувати субсидію, в такому разі слід подати відповідну заяву та в разі отримання пільги не діятимуть.

комуналка

Українцям показали, хто та які пільги сьогодні може отримати.

Нагадаємо, багатодітним родинам пояснили, на що вони мають додаткові знижки від держави та пільги. Що потрібно зробити, щоб їх отримати.

тарифи

Як повідомляв портал Знай.ua, громадянам пояснили, як зекономити на опаленні та зменшити суми у платіжках.

Також Знай.ua писав про те, що багато українських міст ризикують залишитися без тепла.

Дивіться: Борги по комуналці тепер можна відпрацювати. Як це зробити