Київська влада збирається боротися з екологічною катастрофою. Для початку експерти проведуть моніторинг якості повітря.

Причиною таких заходів в управлінні екології та природних ресурсів КМДА називають величезну кількість автомобілів в місті. Через це за останні 20 років концентрація діоксиду азоту зросла на 50%,а формальдегіду - на 200%, пише "Сьогодні".

Протягом місця експерти проведуть дослідження повітря у Києві та зроблять необхідні аналізи. На це столична влада не пошкодувала 2 мільйони гривень. Отримані дані стануть основою розробки концепції майбутньої системи моніторингу повітря.

"Планується оновити існуючі застарілі стаціонарні моніторингові станції, а також запустити мобільну станцію - автомобіль зі спецобладнанням, який буде їздити по місту і вимірювати рівень шкідливих речовин", - розповіли "Сегодня" в управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В майбутньому це дозволить оперативно реагувати на зміни рівня забруднення повітря. Про екологічний стан у місті інформуватимуть громадськість через сайт, де буде опублікована всі необхідні дані.

"Також отримані дані допоможуть у розробці природоохоронних заходів, містобудівного планування та планування транспортних систем", - пояснили в управлінні.

Скільки потрібно фінансування на нову систему, у Кличка поки не зізнаються. Проте вже мають подібний досід в інших регонах. Наприклад, у Дніпрі на реалізацію подібного проекту влада виділила майже 6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, киянам показали найнебезпечніші водойми столиці, які знаходяться просто у критичному стані.

Як повідомляв портал Знай.ua, окупаційна влада Криму продовжує труїти жителів міста Армянськ. Чергову порцію шокуючих фотодоказів опублікували в мережі.

Також Знай.ua писав про те, що окупанти знову запустили небезпечний завод. Кримчани лише нещодавно оговталися від наслідків катастрофи.

Дивіться: Що сталось з місто Армянськ, яке опинилось на межі екологічної кататсрофи