Візит українського президента Петра Порошенка у місто Сміла, що на Черкащині, спричинив небувалий ажіотаж у мережі, адже глава держави прибув, аби обговорити проблеми теплопостачання та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Як відомо, на даний час там без тепла залишаються житлові будинки, лікарні, дитячі сади і школи.

Тому президент заявив, що "якщо хтось не може прийняти рішення або боїться зірвати пломбу, то я приймаю це рішення", і наказав дати тепло під його відповідальність.

"Дешевим піаром" назвав цю заяву юрист Андрій Портнов:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Порошенко доручив під свою особисту відповідальність протягом двох годин включити опалення в Смілі. Так якщо таким дешевим піаром можна включати опалення, Києву доручіть сніг почистити, Львову сміття поприбирати .Ну і щоб сонце в іншу сторону закрутилося, доручіть кому-небудь під особисту відповідальність ".

"Президент дав команду зірвати пломби. Ну, нарешті то ми дізналися - хто конкретно керує Нафтогазом і відповідає за зрив теплопостачання країни, я особисто про це говорив сотні разів", - пише колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

У журналістці Олені Яхно, яка також після прориву труби залишилася без гарячої води, знайшлося що сказати

Журналіст Денис Іванеско цікавиться: "Цікаво, а красти теж можна по індульгенції Петра? Якщо Петро дозволив зривати пломби на газ, то і рахунки на оплату теж йому нести? "

"Слово мільярдера. Цитата Порошенка:" Якщо в Смілі або Києві бояться зірвати пломбу, я приймаю рішення: негайно дати тепло, під мою відповідальність ". Але чомусь ніхто не захотів скористатися цією відповідальністю", - пропонує юрист Олексій Романов.

Користувач Михайло Ткач також іронізує і згадує інша подія, що не могло б відбутися, якби в справу не втрутився президент. Іван Марунич іронічно заявив, що всім гарантує хороший день.

" Це, звичайно, добре, що тепер (ймовірно) в квартирах Сміли з'явиться тепло, але ми фіксуємо в пам'яті важливу деталь: при бажанні може вимагати усе! відповідає за все! Якщо десь в країні непорядок, то це просто поки що не дав доручення", - зазначив блогер Сергій Наумович.

Дивіться: Заява Порошенка щодо відсутності опалення у місті Сміла

Нагадаємо, блогер показав, що очікує на українські міста без опалення вже завтра. Як повідомляв "Знай.ua", замерзаючій Смілі дали кредит на 25 мільйонів гривень. Також "Знай.ua" писав, тисячі смілян вийшли на вулиці на протест проти місцевої влади, адже у їх домівках і досі не ввімкнули опалення, це при тому, що за вікном вступила у права уже справжня зима.