Тисячі смілян вийшли на вулиці на протест проти місцевої влади, адже у їх домівках і досі не ввімкнули опалення, це при тому, що за вікном вступила у права уже справжня зима.

У Смілу, що на Черкащині, направили додаткові наряди силовиків і оголосили в місті режим надзвичайного стану, щоб "не допустити дестабілізації оперативної обстановки".

Про це повідомлять прес-служба поліції Черкаської області.

"У зв'язку з ускладненою ситуацією, яка склалася в місті Сміла та з метою недопущення дестабілізації оперативної обстановки в місто спрямований додані сили, які будуть націлені на патрулювання вулиць міста, особливо в нічний час", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Такі заходи поліція планує здійснити протягом всього часу до стабілізації ситуації в місті.

поліція
поліція

Варто нагадати, що у середу,14 листопада жителі Сміли в знак протесту проти відключення опалення привезли і підпалили шини під будівлею ПАТ "Черкасигаз".

Розлючені містяни вимагають негайно дати тепло в будинки і притягнути до відповідальності керівництво приватного підприємства "Смілаенергоінвест", яке останні сім років було теплопостачальником і після себе залишило "у спадок" багатомільйонний борг.

"Громадськість Сміли постійно шантажують і намагаються навішати борги цього підприємства. Але люди нікому нічого не винні, за тепло протягом усього цього часу городяни розраховувалися вчасно. Але зараз у опалювальну систему навіть не набрали води. Міська Рада же не може дати ради навіть собі. Вони ділять портфелі і вдають, ніби щось робиться для вирішення. А звичайні громадяни стали заручниками цієї ситуації", - розповів один з учасників протестної акції.

Зараз жителів міста має забезпечувати теплом КП "Смілакомунтеплоенерго", проте ті досі не уклали нових договорів на поставку газу. Голова правління ПАТ "Черкасигаз" Сергій Буян вийшов протестуючих і заявив, що єдине рішення, яке повинна прийняти влада - якомога швидше укласти договори на газопостачання.

"Тоді технічно ми зможемо подати газ протягом якихось десятків годин", - пояснює чиновник.

Варто нагадати, що через відсутність тепла жителі Сміли вийшли на мітінг під будівлю міськради і перекрили трасу у напрямку до Києва.

Нагадаємо, Сміла, Шепетівка, Кривий Ріг, Суми, Кропивницький і ще десятки міст опинилися в справжньому пеклі – холод у будинках, відсутність надії, що опалення дадуть – чи завтра, чи через тиждень.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Кривому Розі багато квартир та державних установ досі без опалення.

Також Знай.uа повідомляв, що Київ несподівано замело і за півдня сталося понад три сотні ДТП.