Що далі – тим більше застаріває готівковий спосіб розрахунку. Магазини, не обладнані терміналами для безготівки, стають рудиментами. Щоб йти в ногу з часом і не доставляти українцям незручностей у вигляді нескінченних ларьків і гастрономів, де тільки за готівку, Мінекономрозвитку і торгівлі розробило проект постанови Кабміну з новим графіком переведення всіх підприємств сфери торгівлі товарами і послугами на прийом безготівкових платежів з липня 2019 року. Така інформація надійшла від видання FinClub.

У міністерстві пропонують встановити обов'язковий графік, починаючи з літа 2019 року, а етапи графіка прив'язати до виду діяльності підприємства сфери торгівлі товарами і послугами. Список способів безготівкової оплати розширюється.

"Суб'єкти господарювання, які здійснюють продаж товарів (надання послуг), включаючи товари (послуги), що продаються дистанційно, зобов'язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів за допомогою платіжних пристроїв або електронних платіжних сервісів", йдеться в проект рішення.

"Електронні платіжні сервіси, згідно з листопадовим проекту рішення, це "платіжні сервіси онлайн, мобільні додатки, системи інтернет-банкінгу і переведення на розрахунковий рахунок суб'єкта господарювання, які забезпечують переказ грошей цілодобово". Поки що невідомо, чи означає це швидку смерть готівки, однак подібна тенденція спостерігається.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці добровільно лізуть в кредитне рабство. Кількість клієнтів банку, які користуються кредитним лімітом, зросла на цілих 100%. В нашому недавньому матеріалі ми аналізували, чому так відбувається, і чи є якийсь вихід з боргової кабали, якщо ви вже стали заручником кредиту. Користування кредитними лініями ще ніколи не було так затребуване в Україні, як в 2018 році.

Нагадаємо, в Україні збільшилася кількість шахрайських схем, коли злочинці оформляють кредити на чуже ім'я.

Як повідомляв портал Знай.uа, левова частина українців отримують зарплаты "у конвертах", таким чином, роботодавці обходять сплату податків. Влада знайшла спосіб, як боротися з "тіньовою" роботою, а податок із зарплати становитиме понад 58%.

Знай.uа писав про те, що в Україні прийняли закон про банкрутство фізичних осіб. Документ має на меті допомогти впоратися з боргами тим, хто опинився у скрутному матеріальному становищі.