Вартість оформлення електронних віз в Україні збільшать з 1 січня 2019 року до 85 доларів.

Про це повідомили на офіційному сайті уряду.

митниця

Так, уряд схвалив зміни до правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзиту через територію країни, які передбачають з 1 січня наступні процедури:

- скасують оформлення для іноземців туристичних та ділових віз у пунктах пропуску у міжнародних аеропортах "Бориспіль", "Київ" (Жуляни) та "Одеса";

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

- збільшать розмір консульського збору за оформлення е-віз з 65 до 85 доларів;

- введуть електронні візи для поїздок в Україну з приватною метою, для лікування, діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту, а також представникам ЗМІ.

Українці по-новому отримуватимуть паспорти

Українцям нагадали про необхідність замінити старі паспорти ("книжечки") на пластикові ID-картки. Це можна зробити в будь-який час, черг та ажіотажу наразі немає.

Тим, хто отримує вперше паспорт громадянина України, зробити це можна безкоштовно. Тим, хто буде міняти старі на нові паспорти - потрібно заплатити від 279 гривень.

Нагадаємо, екзотична країна відкрила двері українцям та зробила подорожі приємнішими та дешевшими.

Як повідомляв портал Знай.ua, найбагатша країна дозволить українцям не переплачувати під час подорожей.

Також Знай.ua писав про те, що у п'ятірку найбільш популярних серед українських туристів країн увійшли Греція, Болгарія та Іспанія. Так, кількість українських туристів у літній період поточного року, які відпочивали за кордоном, збільшилася на 20-25%. Крім того, з березня по вересень 2018 на відпочинок в інші країни виїхали 1,48 мільйонів туристів.

Дивіться: Як отримати біометричний паспорт з 14 років