З 2019 року в Україні автоматично будуть осучаснюватися пенсії.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра Павла Розенка, передає "Политека".

За словами політика, з березня 2019 року розпочнеться щорічне автоматичне осучаснення пенсій для всіх громадян.

"Головний позитив пенсійної реформи, який люди відчують в 2019 році, — це те, що з наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке буде проходити щорічно. Вже не від рішень уряду буде залежати перерахунок пенсій, це вже буде автоматичний режим" Павло Розенко

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Так, з 1 березня, в залежності від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати, з якої вираховуються виплати, всі категорії громадян отримають перерахунок пенсій.

Крім того, Розенко підкреслив, що військовим пенсіонерам перерахують виплати вже з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, що незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій. Для цього створені всі умови. Про це заявив віце-прем'єр Павло Розенко.

Розенко вважає, що Україна "на 10 років запізнилася" з введенням другого рівня пенсійної реформи. Віце-прем'єр нагадав, що ця реформа спрацювала в Польщі, і рівень забезпеченості поляків на пенсії вже мінімум в три-чотири рази вище, ніж українців.

"Введення другого рівня пенсійної системи – це виключно питання політичної волі. Всі умови для впровадження другого рівня в Україні, я переконаний, є і створені. Так, треба точково внести певні зміни щодо захисту в першу чергу, накопичень громадян у недержавних пенсійних фондів на другому рівні страхування", - говорить чиновник.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям пояснили нюанси нового закону про "муніципальну няню".

Також Знай.uа писав про те, що експерти дали кілька порад, як зменшити суми в платіжках за комунальні послуги.