У Львівській області, Туковському районі, заробітчанам вдалося обдурити державу на велику суму. Служба безпеки України розкрила велику аферу з соціальними виплатами, передає прес-служба відомства. Люди, про яких йде мова в заяві СБУ, довгий час перебували за кордоном, поки їм капали гроші за нібито догляд за інвалідами та літніми людьми.

У відомстві повідомили, що оперативники розкрили 220 так званих "доглядальниць" з Турківського району впродовж чотирьох років, з 2014 по 2018 рр перебували за кордоном, але все одно отримували неправомірні виплати з бюджету. Ясна річ, що ніяких послуг ці люди не надавали. Згідно з оцінками СБУ, вивертким заробітчанам вдалося пограбувати державу в сумі більш ніж на 800 000 гривень.

За матеріалами служби поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Також в рамках слідчих дій вивчається наявність в діях чиновників управління соцзахисту Турківської РДА ознак службової недбалості та зловживання владою.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що українським заробітчанам в Чехії будуть платити по-новому. Національний банк Чехії вирішив ввести восени 2018 року в обіг нові купюри двох номіналів – 100 і 200 крон, повідомляє Нацбанк України у телеграмі №50-0007/60040. Про це дізналося одне з українських видань. Нові банкноти будуть відрізнятися від попередніх, випуск яких був регулярним з 1993 по 1998 рік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також ми писали про те, як сотню нещасних українців вирвали з лап рабовласників. У потерпілих забирали документи і телефони, а також змушували їх безкоштовно працювати

Українським поліцейським в Одеській області вдалося затримати банду злочинців з 13 осіб. Відомо, що дана групування насильно утримувала в неволі 94 людини і змушувала їх безкоштовно працювати у сфері сільського господарства.

Напомним раніше повідомлялося, що британська вчена разом зі своїм чоловіком тримала в рабстві будівельника з Польщі. Підозрюваним пред'явлено обвинувачення. В поліції цю ситуацію прокоментували так: у 21 столітті ніхто не повинен жити в рабстві. Повідомляється, що в числі підозрюваних виявилася викладачка Саутгемптонського університету і її чоловік.

Нагадаємо, рабство з власної волі: мільйони українців намагаються купити, будьте обережні.

Як повідомляв Знай.uа, українським заробітчанам загрожує смертельна небезпека в Європі: як не потрапити в пастку.