В суботу, 17 листопада в Кривому Розі група активістів спробувала штурмом взяти резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема. Про це повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МПа прес-служба УПЦ МП.

"Вони намагалися виламати двері будівлі і викрикували образи на адресу правлячого архієрея Криворізької єпархії за те, що він не підтримує ідею надання томосу Україні", - розповіли в УПЦ МП.

В УПЦ МП учасників інциденту назвали "провокаторами".

Варто відзначити, що за подіями спостерігали представники Нацполіції, які за словами прес-служби "не завадили провокаторам пошкоджувати приміщення єпархії і вигукувати заклики, якими розпалювали релігійну ворожнечу".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Відомо, що мітингувальники принесли з собою плакати з гаслами, які вони згодом розвісили на воротах і паркані. Надалі вони поспілкувалися з представником поліції і розійшлися.

У имения митрополита Ефрема в Кривом Роге митинг

Geplaatst door Первый Криворожский 1KR.UA Новости Кривого Рога op Zaterdag 17 november 2018

Як раніше повідомляв портал, скасування рішення, держреєстратора про надання УПЦ Московського патріархату права на користування нерухомістю комплексу Почаївської лаври, наполягає Міністерство культури України. Також відомство вимагає притягнути реєстратора до відповідальності.

"Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який зловживаючи своїми повноваженнями, здійснив державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври за УПЦ Московського патріархату", - вказується в повідомленні.

Томос в Україні
Томос в Україні

Також раніше ми повідомляли, що Московські попи прийняли і зрозуміли заяву української влади з приводу того, що РПЦ "нічого робити" в Україні. Так, у Російській православній церкві вже приготували відповідь.

В УПЦ МП заявили, що на території України немає ніяких представників "російської православної церкви", а московська церква носить назву "руської", а не російської.

Нагадаємо, Путін "розганяє" своїх попов разом з церквами.

Як повідомляв Знай.uа, московські попи наважилися на радикальний крок.

Знай.uа писав, Вселенський патріарх приголомшив новою заявою.