Укрзалізниця анонсувала зміну десятків маршрутів та графіків руху швидкісних поїздів Інтерсіті.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Укрзалізниці.

У повідомленні йдеться, що у зв'язку з реконструкцією стрілочних переводів на станції Вакуленці в Полтавській області зміниться маршрут і графік руху швидкісних поїздів Інтерсіті. Зміни торкнуться десяти поїздів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За новим розкладом поїзди будуть курсувати в період з 24 по 30 листопада.

У зв'язку з ремонтом на коліях зміняться маршрути поїздів Київ - Харків - Київ: №720 / 719, №722 / 721, №724 / 723 і №726 / 725. Крім того, обмежать курсування Інтерсіті №712 / 711 Київ - Костянтинівка - Київ до станції Слов'янськ через станцію "Дніпро - головний":

№712 Київ - Слов'янськ відправлятиметься з Києва в 6:12 і прибуватиме до Слов'янська о 15:58 із зупинками на станціях "Дніпро - головний" (з 13:01 до 13:11) і "Лозова" (з 14:56 до 15:06).

№711 Слов'янськ - Київ відправлятиметься зі Слов'янська о 16:18 і прибуватиме на станцію "Київ - Пасажирський" о 01:27 із зупинками на станціях "Лозова" (з 17:15 до 17:25) і "Дніпро - головний" ( з 19:24 до 19:34).

Нагадаємо, швидкість потягів "Інтерсіті+" може збільшитись на 20-25% після того, як "Укрзалізниця" закупить вагони компанії Talgo.

Цю інформацію повідомляв прес-служба УЗ.

У прес-службі розповіли, що перший такий потяг планують запустити по маршруту "Київ-Одеса". У компанії вважають, що після заміни вагонів його час у дорозі зменшиться до 5,5 години.

Як повідомляє УЗ, наразі аналізують шляхи збільшення швидкості поїзда "Інтерсіті+" сполученням Київ-Одеса на існуючій інфраструктурі без будівництва паралельної нової колії.

"Для цього ми розглядаємо можливість придбання вагонів Talgo, які себе вже зарекомендували в інших країнах та дозволяють збільшити швидкість на існуючий інфраструктурі на 20-25%", - говорить прес-служба.

Раніше Знай.uа писав про те, що "Укрзалізниця" оновила функціонал додатка для продажу квитків. Нововведення торкнуться власників мобільних пристроїв на базі платформи іOS.

Також Знай.uа повідомляв, що з наступного місяця одесити будуть платити у міському транспорті більше, майже вдвічі.