Всесвітній день дитини

Цей день відзначають щороку, починаючи з 1954-го, коли ООН порекомендували всім країнам ввести це свято, як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, таким чином присвятити забезпеченню благополуччя дітей усього світу. ООН дали можливість кожній країні самій вибирати, коли буде цей день, але Всесвітній день закріплений за цією датою, щоб зміцнити солідарність і співробітництво між націями.

У День дитини комерційні та громадські організації проводять благодійні заходи, щоб допомогти потребуючим дітям. У цьому святкуванні можуть взяти участь батьки, лікарі, викладачі, політики і релігійні лідери, активісти, самі діти і молодь.

Мавлід ан-Набі - народження Пророка Мухаммеда

День відзначається 12 числа третього місяця Рабіг ал-авваль (Rabi 'al-awwal) ісламського календаря. Насправді День народження Мухаммеда почали відзначати тільки через 300 років після приходу ісламу. Точної дати народження ніхто не знає, тому день приурочили до його смерті. До речі, в ісламі дати смерті відзначають набагато урочистіше, ніж дні народження, тому що це розуміється, як народження для вічного життя. Зараз це свято відзначають в Сирії, Тунісі, Алжирі, Марокко та інших мусульманських країнах. А в Пакистані це офіційне свято, яке відзначають три неробочих дня.

У Мавлід читають молитви і слова поминання Аллаха, славослів'я пророкові, вірші, оповідання та лекції про його народження і життя. У цей день намагаються висловлювати радість, що Мухаммед прийшов в цей світ, дякують Всевишньому і звертаються до Бога з молитвами, роздають милостиню біднякам. У Єгипті це свято особливо люблять діти. Всюди з'являються прикрашені прапорцями павільйончики, де продаються різноманітні за величиною цукрові фігурки «арусат ан-Набі» - «нареченої Пророка» - з паперовим строкатим віялом за спиною. Інша популярна цукрова фігурка - вершник з шаблею в руці.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Православні свята:

  • Святкування ікони Богородиці "Взиграніе".
  • Пpеподобного Лазаря галісійська.
  • Преподобного Зосими Ворбозомского.
  • Знайдення мощей преподобного Кирила Новоезерского.

Федотів день

Феодот був одним з 30 християн, які постраждали за віру в 3 столітті в Мелітини. В цей день, як і до нього, в селах займалися пряжею, а перед роботою обов'язково потрібно було звернутися з молитвою до святого, щоб він допоміг у праці. Він на Русі був покровителем жіночого рукоділля. Ще якраз до цього дня на водоймах вже вставав лід, якого дуже чекали. Завдяки гарному льоду можна було починати підлідну риболовлю, а також можна було подорожувати по заледенілій воді, не об'їжджаючи її.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Опанас, Богдан, Валерій, Василь, Веніамін, Георгій, Григорій, Євгеній, Єлизавета, Іван, Іларіон, Кирило, Костянтин, Михайло, Микола, Никон, Павло, Сергій, Федір, Федот

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.