Космічна зйомка показала, що скандальний Кримський міст, який зовсім нещодавно відкрили, поступово зміщується.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба МінТОТ на своїй сторінці у Facebook.

Крім того відзначається, що експерти аналізували фото, які були зроблені супутником та прийшли до висновку, що скандальна побудова все ж рухається.

‼️Приховані загрози незаконно побудованого Керченського мосту Незаконно побудований Російською Федерацією Керченський...

Geplaatst door Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України op Dinsdag 20 november 2018

"Незаконно побудований Російською Федерацією Керченський міст – зміщується. Висновки зроблені на основі інтерферометричного методу обробки даних космічних знімків, зроблених зі сторони тимчасово окупованого Кримського півострову та острова Тузли", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також у міністерстві зазначили, що на переправі є вже декілька критичних ділянок, на яких відбуваються значні процеси зміщення.

Експерти додають, що найбільше зрушення відбувається у районі штучного насипу з боку Криму. Там помітили об’єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів (підняття) за рік.

Більше того у центральній частині мосту, вчені помітили підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік. Проте арка, на якій рухаються автомобілі просідає зі швидкістю 32 міліметрів на рік.

Експерти також відзначили, що шокуючі зміни у побудові свідчать про нестабільність морського дня у місцях встановлення опори.

Разом з тим варто відзначити, що на Керченському мосту відбулося масштабна ДТП, яка паралізувала рух іншого транспорту. На мосту зіткнулися більше 10 машин.

За попередніми даними, причиною ДТП стали погані погодні умови і ожеледь. Місцеві ЗМІ не надали інформації про жертви або постраждалих в результаті аварії, однак повідомили, що в результаті зіткнення машин на мосту утворився багатокілометровий затор в обидві сторони.

У той же час призначені російськими окупантами чиновники заперечують факт аварії на мосту. Так, прес-секретар "ФКУ Управління доріг "Чорномор'я" Олександр Адзянов заявив журналістам, що на Кримському мосту в період з 1 по 15 листопада не сталося жодного ДТП.

"На роботах із зимового утримання автоподхода до Кримського мосту (з боку Краснодарського краю) задіяно 11 одиниць дорожньої техніки, превентивна обробка покриття протиожеледними матеріалами здійснюється на постійній основі у відповідності з поточною погодною обстановкою і метеопрогнозом", - заявив чиновник.

Нагадаємо, кримчани опинилися в сущому пеклі.

Як повідомляв "Знай.ua", Москва і Астана поскандалили через Кримський міст.

Також "Знай.ua" писав, що в мережі показали весь жах та красу природного "сюрпризу".

Росіяни в Криму відкрили наполовину готовий Керченський міст