Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відмовився проходити біля стенду "Кримський міст" з в ході його візиту в Петропавловськ, де він разом з російським президентом Володимиром Путіним відвідав туристичну виставку "Нові підходи і тенденції розвитку туризму Росії і Казахстану".

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков:

"Це було перевагою наших казахстанських колег, щоб маршрут проходу глав держав оминув цей стенд, таке дійсно (було)".

Саме так прокоментував Пєсков публікацію в російському виданні "Московський комсомолець", в якій йдеться про те, що казахстанська сторона відмовилася погоджувати піший маршрут глави держави повз стенд із зображенням Кримського мосту через те, що Казахстан не визнав анексію Криму.

Фото побудованого окупантами Кримського моста на стенді виставки, присвяченому чорноморським курортам, визвав цілу бурю пристрастей, які ледь не закінчились політичним скандалом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Напередодні візиту Путіна і Назарбаєва на виставку служба протоколу казахського президента була шокована, коли виявила на стенді чорноморських курортів гігантську фотографію Кримського мосту. Адже Казахстан, які інші країни СНД, не визнав анексії Кримського півострова Росією.

"І ви хочете, щоб наш президент з’явився на цьому тлі? Так справа не піде!", – обурилися посадовці.

Провокаційний знімок вирішили закрити панелями зі штучними квітами. Але стенд практично "замаскували", прийшла здійняла галас росіська сторона, яка заявила організаторам виставки, що Кримський міст для Росії – це привід не для сорому, а для гордості. І що Путін навряд чи зрадіє, коли дізнається, як з його "гідністю" обійшлися в дружньому Казахстані.

В результаті після декількох годин суперечок, прийняли соломонове рішення: оформлення стенду відновити, але в ході екскурсії президентів Назарбаєв і Путіна повз нього не проводити.

Нагадаємо, раніше фото Путіна з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим і президентом Узбекистану Шавкатом Мірзіеєвим викликало жваве обговорення в мережі. Користувачі звернули увагу на те, як "підвищили" російського президента.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розпорядився перевести діяльність парламенту і уряду виключно на казахську мову.

Також "Знай.ua" писав, Кримський міст офіційно визнали об'єктом "дерибану".