У повітряному просторі України найбільшу загрозу на даний час представляє Російська Федерація – Кремль активно втручається у роботу центрів організації польотів Одеського і Дніпропетровського підрозділів державного підприємства "Украерорух".

Російська Федерація створює загрозу в повітряному просторі України, втручаючись в роботу центрів організації польотів Одеського і Дніпропетровського підрозділів ДП ​​"Украерорух", повідомляє "УНН".

"Російська Федерація зухвало ігнорує принципи встановлення меж районів польотної інформації, викладені в Чиказької конвенції та Додатках до неї, і здійснює постійні незаконні втручання в роботу центрів ОрПР Одеського і Дніпропетровського РСП з виходом в ефір на радіочастотах, що належать Україні", — значиться у фінансовому плані ДП на наступний рік.

Крім того, у зв’язку з анексією Криму " Украерорух" остаточно втратив контроль над значною частиною транзитного потенціалу свого повітряного простору, зокрема щодо польотів з країн Європи до країн Азії та Близького Сходу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Украерорух
Украерорух

На території півострову досі залишається структурний підрозділ "Кримаерорух" вартістю в 547 мільйонів ​​грн, а також інші активи вартістю 17 мільйонів ​​грн.

Для повернення зазначеного майна "Украерорух" планує залучити в наступному році міжнародних юристів, заплативши їм близько 200 млн грн бюджетних коштів. Варто відзначити, що в документі не вказано, за яким принципом відбудеться їх відбір.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

"З моменту окупації Криму пройшло більше 4 років. Заходи щодо повернення активів приймати треба, але вони повинні бути абсолютно прозорими для українців, для платників податків. Ми повинні знати про те, яку кількість юристів залучили, скільки кримінальних справ відкрили. "Украерорух" повинен розповідати нам про кожен крок, зроблений в цьому напрямку. в іншому випадку — на цьому тлі може бути багато порушень і зловживань, від нас можуть приховати”, - прокоментував ситуацію народний депутат, співавтор Кримінального кодексу України Юрій Кармазін.

Цікаво, що в останньому своєму аудиті Рахункова палата вказує, що керівництво держпідприємства неефективно витратило 800 млн грн.

Але це ніяк не завадило керівнику держпідприємства Дмитру Бабейчуку підняти в наступному році собі зарплату в три рази. Дмитро Бабейчук призначений на посаду за квотою "Народного фронту".

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

З цієї ж лінії призначений і його куратор — міністр інфраструктури Володимир Омелян, який раніше відповідав за комунікацію МЗС України з РФ. Суперечка між працівниками держпідприємства і Бабейчука взявся розглядати спецорган — Національна служба посередництва і примирення.

Дивіться: СБУ розслідує розкрадання держкоштів в "Украерорух

Нагадаємо, "Украерорух" опинився у чорному списку СБУ.Як повідомляв "Знай.ua", Омелян переплутав літак з маршруткою. Також "Знай.ua" писав, слідом за СБУ за Бабейчука візьмуться депутати.