Після численних скандалів та скарг персоналу під приціл антикорупціонерів потрапили декларації очільника державного підприємства "Украерорух" Дмитра Байбейчука. Тепер кожну з них ретельно перевірять у НАБУ.

У відомстві зазначили, що наразі збирають дані про ймовірні адміністративні порушення посадовців.

"Відповідно до статей 251, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статей 12, 13 Закону ("Про запобігання корупції" - ред.) Національним агентством здійснюють заходи зі збору фактичних даних, на основі яких буде встановлено наявність чи відсутність порушення вимог Закону в діях директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України Бабейчука Д. та виконуючого обов'язки заступника директора з авіаційної безпеки, режиму та охорони Державного підприємства обслуговування повітряного руху України Шевчука В.", - підкреслили в повідомленні.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно силовики повідомили, що на підставі звіту Рахункової палати проти керівництва “Украероруху” відкрили провадження.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

Крім того, колектив "Украероруху", через підозри у корупції, вимагає звільнення свого очільника Дмитра Бабейчука. У МІУ вимоги співробітників поки ігнорують.

"Украерорух"
"Украерорух"

Так, міністр Омелян публічно відхрестився від кадрових питань ДП, зазначивши, що рішення про звільнення Бабейчука має приймати держсекретар МІУ Андрій Галущак.

Останній же, отримав погодження на звільнення Бабейчука від керівника Київської ОДА ще у червні поточного року, проте й досі затягує із прийняттям рішення.

Дивіться: СБУ розслідує розкрадання держкоштів в "Украерорух"

Нагадаємо, колектив "Украероруху" через суд змушує Бабейчука "прокинутись". Як повідомляв "Знай.ua", "Украерорух" опинився у чорному списку СБУ, відкрито кримінальну справу. Також "Знай.ua" писав, скандальний директор "Украероруху" Бабейчук замість звільнення отримав "подяку" від міністра на сотні тисяч.