Користувачі платформи "Монобанк" отримали дивні повідомлення, після яких з рахунку зникла солідна сума – у 62 тисячі доларів. Принаймні, так стверджує на сторінці у Facebook Дмитро Геллер.

Зателефонували спочатку його дружині, представилися співробітниками цієї компанії, жінка була в цей час за кермом:

"Їй телефонують з того ж номера і повідомляють, що вони бачать підозрілу транзакцію на 10 тисяч гривень і вони блокують карту, так як вважають, що це шахраї намагаються зняти гроші в банкоматі без карти. Далі вони надсилають в вайбер фото шахраїв, яких сфотографували біля банкомату. І такий текст: "Добрий день, вас вітає онлайн підтримка монобанк. Шановний клієнт ваша карта тимчасово заблокована. Ваш номер пін такий-то. Нікому його не передавайте. З вами зв'яжеться фахівець, тому що є нові фото шахраїв". І одночасно: починають приходити смс від монобанка, що до вашого профілю виконано вхід з нового пристрою", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Листи згодом почали відправляти і на електронну адресу, але в систему для блокування зайти не вдалося, а коли все ж таки після тривалих спроб рахунок перевірили, з нього зникли гроші, лишилося тільки 42 гривні.

"Зателефонувавши в монобанк вони сказали дружині, що, мовляв, ну пишіть заяву в кіберполіції. Ми їм надамо дані. Також вони задали дружині питання: ну ви ж напевно передавали дані? Згадайте? Дружина відповідає: які дані ви що? Пін код, пароль, номер карти? Я в своєму розумі і тверезій пам'яті. Нікому нічого я не передавала! Ну нічим допомогти не можемо. Дмитро Дубілет, з яким я зв'язувався нічим теж допомогти не може і повідомляє, що це ми передали пароль і пін код (відмінна позиція звалити все на клієнта). Прошу всіх уважно поставитися до даного віртуальному банку. Ми в шоці! І не віримо, що це сталося з нами. Ми постійно користувалися монобанк і apple pay. Ми були дуже лояльні до нього і самі не раз рекомендували його друзям. Вже написали заяву в поліцію і кіберполіції. Ну ви розумієте які шанси. Відправили заяву на скасування даних транзакцій голові правління банку. Відповіді немає. Повний мороз", - підсумував він.

Дивіться: шахрайство в інтернеті

Нагадаємо, в Україні змінять правила отримання допомоги по догляду за дитиною. Як повідомляв "Знай.ua", українцям пояснили, що вигідніше – взяти житло в оренду, чи в кредит. Також "Знай.ua" писав, Росія просочилася в повітряний простір України.