Новим представником України Тристоронньої контактної групи став Євген Марчук, екс-глава СБУ. Він зайняв місце колишнього президента та члена групи в Мінську Леоніда Кучми.

Відповідний указ у четвер, 22 листопада, підписав президент України Петро Порошенко, повідомила на своїй сторінці в Facebook перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко.

Євген Кирилович всі ці важкі роки гідно представляв Україну в безпековій групі. Він добре орієнтується в проблематиці мінських переговорів і буде жорстко відстоювати національні інтереси України", ‒ прокоментувала призначення Ірина Геращенко.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Євген Марчук був четвертим прем'єр-міністром України.

Також був співробітник радянських і українських спецслужб, перший керівник Служби безпеки України у 1991-1994 роках, прем'єр-міністр України в 1995-1996 рр. Кандидат юридичних наук.

Дивіться: Євген Марчук про війну на сході України

Нагадаємо, 8 жовтня, стало відомо, що третій президент України Віктор Ющенко може зайняти посаду Леоніда Кучми і стати новим представником Києва на переговорах по Донбасу в Мінську.

Леонід Кучма

Як повідомляв раніше Знай.ua, Віктор Ющенко, якого називають одним з найбільших фаворитів на заміну Леоніду Кучмі під час переговорів у Мінську провів зустріч з президентом країни Олександром Лукашенком.

Також Знай.ua писав, що Австрія вирішила долучитись до пітримки України у протистоянні війни на Донбасі. Нам буде надана допомога на проект розмінування гарячої зони.

Дивіться: Останнє засідання в Мінську за участю Леоніда Кучми