У вівторок, 16 жовтня, в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Раніше українську сторону представляв екс-президент Леонід Кучма, але нещодавно він заявив про вихід з групи. Його місце зайняв дипломат Руслан Демченко.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Ірина Геращенко - перший віце-спікер Верховної Ради і український представник гуманітарної підгрупі ТГК.

"Сьогодні проходить засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп в Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", - написала Геращенко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше повідомлялося, що колишній президент України Леонід Кучма завершив свою діяльність в якості представника України в Тристоронній контактній групі по Донбасу. Про це за підсумками засідання в Мінську, повідомила прес-секретар політика Дарка Оліфер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що Кучма окремо подякував Білорусі за організацію переговорного процесу по Донбасу. У свою чергу спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик подякував Кучму "за мудрість і відданість своїй країні".

Нагадаємо, 28 вересня Леонід Кучма заявив, що коли настане критичний вік, його участь у Тристоронній контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі закінчиться.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Російська Федерація активно намагається розгорнути додаткові військові сили біля кордону з Україною.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що днями у мережі з'явилася інформація про те, що ще одна європейська країна приєдналася до допомоги Україні.