Для тих, хто в Україні шукає підробіток, перед Новорічними святами зявляється безліч вакансій, починаючи від фасувальника цукерок, закінчуючи Дідом Морозом та Снігуронькою.

Журналісти з'ясували, де та скільки готові платити та що потрібно робити.

Рекрутери говорять, що у цей час хороші робітники особливо ціняться, оскільки їх починають заманювати та розбирати ще у жовтні, - пише "Сегодня".

Що пропонують

Пропозиції про новорічні підробітки можна знайти на найпопулярніших сайтах з пошуку роботи та на торгових інтренет-майданчиках. Так, фахівці обіцяють, що за місяць можна буде заробити від 10 до 12 тисяч гривень. З працівника вимагають небагато: фасувати солодощі за списком до коробок і відбирати браковані цукерки. Як бонус – тепле приміщення, кухня і можливість закінчувати роботу відразу після виконання денної норми.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також підвищується попит на продавців в торгових точках на новорічних ярмарках.

"Ставка 200 грн на день плюс 5%. Є багато точок, дуже ходовий товар, тому в середньому виходить 800-1000 грн на день", – говорить рекрутер Альона.

Дитячі ранки та корпоративи

Також вже шукають акторів на умовах постійної співпраці: потрібні актори на роль Діда Мороза та Снігуроньки. Перевагою буде наявність костюмів у працівників та можливість працювати новорічну ніч.

Оплата найбільша буде звісно ж у новорічну ніч та ближче до неї.

Щоправда, про гроші наразі не говорять – обіцяють просто замовлення за договірною ціною (минулого року сума чека коливалася в діапазоні 200-1000 грн за замовлення).

За словами рекрутерів, пік новорічних ажіотажу на ринку вакансій ще попереду, але вже зараз можна зробити прогноз тенденцій виходячи з підсумків минулого року. За даними сервісу замовлення послуг Kabanchik.ua, найзатребуванішими 2018-го були відеооператори. Щоб зняти свято, українці платили їм в середньому 827 грн. З середини і до кінця грудня замовлень для відеооператорів було вдвічі більше.

Цього року, за прогнозами, пропозиці буде не менше, а ціни ще вищими.

Потребують і додаткових послуг кур'єрів та кухарів.

Багато завдань перед Новим роком і для швачок, особливо перед корпоративами і ранками, коли українці починають готувати карнавальні костюми.

Минулого року українці готові були в середньому за костюм віддати 250-400 гривень, цього року ціни можуть стартувати від 600 грн.

Шукають і специфічних фахівців. Наприклад, на початку грудня – помічників для оформлення вітрин ілюмінацією, а наприкінці місяця – ремонтників гірлянд. Гонорари таким працівникам стартують від 500 гривень у столиці.

Нагадаємо, заробітчани тікають з Польщі, знайшлося більш злачне місце.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розкрии правду про "ріст" зарплат у найближчі роки.

Також Знай.ua писав про те, що новий закон дозволить українцям отримувати зарплату в іноземній валюті.

Дивіться: Робота в Україні та як це насправді відбувається