У Нацбанку чекають значного уповільнення зростання зарплат. Не дивно, адже згідно з прогнозом регулятора в 2019 році номінальна зарплата повинна зрости всього на 16%, а в 2020 на 10%.

Однак, згідно інфляційного звіту НБУ, в реальному вираженні заробітна плата в Україні має зрости лише на 7% та 5% відповідно. Про це йдеться в інфляційному звіті за жовтень, поширеному Національним банком України. Про це стало відомо завдяки даними Національного банку України.

НБУ
НБУ

Відомо, що у звіті також зазначається, що середня заробітна плата громадян України в 2018 році збільшиться в реальному вираженні на 13%.

"В середньому в 2018 році роботодавці підвищать номінальні заробітні плати на 25% (або на 13% у реальному вираженні)", — наголошується в документі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

зарплата
зарплата

При цьому НБУ зазначили, що ймовірне зниження темпів зростання зарплати буде викликано зменшенням інтенсивності трудової міграції, низькими темпами підвищення мінімальної зарплати та зарплат у державному секторі.

Варто нагадати, що близько п'яти мільйонів українських сімей отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. І якщо будь-якого іншого соціального міністра подібна новина як мінімум пригнічувала б, то не українських чиновників, які вперто переконують, що все буде добре, а самі накручують тарифи, збільшують податки і карають за борги. Втім, більшість експертів переконані, що для оптимізму особливо не залишилося приводів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд планує змінити правила нарахування та сплати єдиного соціального внеску. Але від нових правил мало хто буде в захваті, особливо бізнес.
Кабінет міністрів має намір збільшити податкове навантаження з високих зарплат і змінити правила нарахування та сплати ЄСВ.

Нагадаємо, Польща в паніці через українських заробітчан, це катастрофа.

Як повідомляв Знай.uа сушимо сухарі в прямому сенсі: спочатку українцям було не по кишені м'ясо, тепер – хліб.

Знай.uа писав, хто розбагатіє, а хто залишиться з "носом": як зміняться зарплати українців у 2019.