Міністерством соціальної політики України було оприлюднено новий проект постанови Кабінету міністрів про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі для громадського обговорення.

Цю інформацію повідомляє "Хвиля", посилаючись на публікацію міністерства.

У постанові нового проекту йдеться про те, що субсидії будуть надаватися безпосередньо з державного бюджету України, а не шляхом субвенцій місцевим бюджетам. Мінсоцполітики буде визначати розподільника бюджетних коштів.

Монетизація субсидій передбачає, що Мінсоцполітики буде перераховувати кошти на рахунок в АТ "Ощадбанк" з подальшим переказом цих коштів на рахунки управляючих багатоквартирного будинку та виконавців комунальних послуг, які в подальшому розподіляються ними на особові рахунки отримувачів житлових субсидій.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Згідно з проектом, з 1 січня 2019 року, монетизація субсидій торкнеться тих громадян України, які звернуться за держдопомогою вперше, з подальшим поширенням практики на всіх субсидіантів.

Нагадаємо, державний бюджет на 2019 рік передбачає чимало змін для країни. Щодо долі гривні, то парламентарії заклали в проект прогнозований курс долара на рівні 29,4 грн/дол.

Розрахунки про стан державного боргу зроблені з використанням прогнозованого курсу в кінці року 29,4 грн. Саме такий показник був і на початковій стадії підготовки документа і зберігся до другого читання, під час якого прийняли бюджет.

Як повідомляв раніше Знай.uа, фінансова ситуація в Пенсійному фонді напружила українців.

Також Знай.uа писав, що громадянам пояснили, скільки можна отримати "живими грошима" в рамках монетизації субсидій.