Після відмови Верховної ради України підтримати подання ГПУ на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Станіслава Березкіна, національне антикорупційне бюро взялося за решту фігурантів справи про борги «Ощадбанку»

По агресивній компанії, що розпочалася в ЗМІ, і релізам антикорупціонерів стало зрозуміло, хто наступна ціль. Другий день ТОП – новиною є Вікторія Березкіна, донька нардепа від «Волі народу», яка нібито втекла від українського правосуддя в Монако. Важко сказати, чому мова в публікаціях зайшла саме про Монако – мабуть тому, що в поданні читача маленьке приморське князівство асоціюється з олігархами, розкішшю, розгулом та іншими принадами життя, передає "Політека".

Що стосується Вікторії, то згідно інформації з відкритого доступу весь цей час вона знаходиться на лікуванні в Австрії у Відні. Про це вона та її адвокат офіційними листами повідомили детективам НАБУ ще в кінці жовтня – скріншоти листів Березкіна виклала у себе в соціальних мережах, як і листування зі слідчим.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

«Дізналася з публікацій в українських ЗМІ про те, що я «втекла» в Монако від НАБУ, – написала вона. – Дорогі журналісти, повідомляю спеціально для Вас, я не тікала від НАБУ, ні від ГПУ, ні від іншого державного органу. Коли дізналася про те, що проводяться слідчі дії за участю моїх родичів – відразу ж зв'язалася з детективом і повідомила про своє поточне місце перебування і мету поїздки за кордон». Також, і сама Вікторія Березкіна, і її захисник письмово підтвердили готовність співпрацювати з правоохоронцями.

Незважаючи на це, головний антикорупційний прокурор України Назар Холодницький вперто продовжує заявляти, що САП невідомо, де саме знаходиться Вікторія, і коли вона повернеться. Мовляв, «прокуратура це з'ясовує». Що ж саме з'ясовує САП, якщо Вікторія повністю доступна для спілкування і слідчих дій? Свою думку висловив батько Вікторії – народний депутат Станіслав Березкін: «На сьогодні всі слідчі дії по даній справі припинені, НАБУ займається тим, що тисне на членів моєї сім'ї та колишніх співробітників «Креативу». Як ми бачимо, зокрема, через дітей. Думаю, НАБУ намагається таким чином взяти реванш».

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 листопада, Законопроект №9000 “Про державний бюджет на 2019 рік” був прийнятий Верховною Радою.

Раніше Знай.uа писав про те, що повноцінно монетизація повинна заробити вже до наступного опалювального сезону.

Також Знай.uа повідомляв, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду України вражає.