Депутати нарешті схвалили державний бюджет України на 2019 рік.

Цю інформацію повідомляє "Хвиля".

Законом встановлено в 2019 році мінімальну заробітну плату:

  • у місячному розмірі: з 1 січня — 4173 гривні;
  • у погодинному розмірі: з 1 січня — 25,13 гривні.

Крім того, повідомляється, що з 1 січня 2019 року прожитковий мінімум зросте до 1853 гривень, що на 255 грн більше, ніж зараз.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Також відомо, що мінімальна заробітна плата для військовослужбовців складатиме 10 000 гривень. Про це під час голосування за Державний бюджет на 2019 заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, державний бюджет на 2019 рік передбачає чимало змін для країни. Щодо долі гривні, то парламентарії заклали в проект прогнозований курс долара на рівні 29,4 грн/дол. Про це йде мова із заяви представників уряду.

Розрахунки про стан державного боргу зроблені з використанням прогнозованого курсу в кінці року 29,4 грн. Саме такий показник був і на початковій стадії підготовки документа і зберігся до другого читання, під час якого прийняли бюджет.

У наступному році Кабінет міністрів прогнозує зміцнення курсу гривні до 29,4 грн за дол. До речі, в бюджеті на 2018 рік долар очікували на рівні 30,1 грн. А у 2020 році знову прогнозують падіння національної валюти на рівні 30,2 грн за дол.

Також портал раніше писав, що в другому читанні Верховна Рада підтримала поданий Кабміном законопроект №9260 про зміни до Податковий кодекс – так званий "ресурсний" документ, де закладені підвищення ставки деяких податків, акцизів і ренти.

Як повідомляв "Знай.uа", Рада приняла бюджет-2019.
Також "Знай.ua" писав, що оприлюднено основні показники державного бюджету України на наступний рік.