У вівторок, 20 листопада, Міністерство фінансів України доопрацювало проект державного бюджету на наступний рік до другого читання і відправило на затвердження в Раду, при цьому вказавши на п'ять пріоритетів, які були враховані при складанні правок. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Так, керівник Міністерства Оксана Маркарова зазначила, що після доопрацювання держбюджету-2019 було збережено пріоритети, передбачені раніше: оборона і безпека, соціальний захист, охорона здоров'я, розвиток інфраструктури і освіта.

Стосовно сфери оборони, у проекті бюджету передбачено 211,9 мільярдів гривень. У той же час 194,6 мільярдів планується направити на матеріальне забезпечення військовослужбовців. На закупівлю нової військової техніки передбачено 30,2 мільярдів гривень, а на будівництво і придбання нерухомості для військовослужбовців – 1,8 мільярдів гривень.

Збройні сили України

Варто уточнити, що в рамках забезпечення соцзахисту українських громадян уряд планує виділити 167,5 мільярдів гривень на виплати пенсій. Крім того, було прийнято рішення, що отримані кошти при оформленні "євроблях" на кордоні України, будуть спрямовані до Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У сфері охорони здоров'я сума державних субвенцій склала 95,7 мільярдів гривень – це фактично більше на 4%, ніж у 2018 році. В основному, збільшили фінансування на закупівлю медпрепаратів та лікування українців за кордоном.

Також після доопрацювання Мінфіном, на освіту було виділено на 4% більше коштів – у загальній сумі близько 127 мільярдів гривень.

У той же час на будівництво нових доріг з державного бюджету буде виділено 55 мільярдів гривень. Відомо, що 4,6 мільярдів гривень на будівництво доріг було надано коштів від міжнародних донорів.

Нагадаємо, у Кабміні пропонують, щоб єдиний соціальний внесок залежав від розміру зарплатні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Петро Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння та кредитну угоду щодо отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 1 мільярд євро.

Також портал Знай.uа писав, що 14 листопада в Кабінеті міністрів схвалили законопроект про держбюджет на наступний рік.