Рак легенів займає лідируючу позицію серед онкологічних захворювань у світі.

За даними ВООЗ, більше 2 мільйонів нових випадків раку легенів трапляється щороку близько 1 мільйона 700 тисяч смертей по 2018 рік, причиною яких став саме рак легенів. Висока захворюваність на рак легень спостерігається і в Україні. Щорічно фіксується близько 13 тисяч нових випадків хвороби. При цьому чоловіки хворіють у 5 разів частіше жінок. Листопад — місяць обізнаності про рак легень. Чим більше ми знаємо про хворобу, тим більше шансів її запобігти.

Рак легень займає провідну позицію серед онкологічних хвороб у світі. За даними ВООЗ, понад 2 мільйони нових випадків...

Geplaatst door Уляна Супрун op Vrijdag 23 november 2018

Про це в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На ранніх стадіях цей вид раку найчастіше протікає безсимптомно, у той же час на початкових стадіях лікування є найбільш ефективним. Саме тому важливо консультуватися з лікарем і вчасно робити діагностику, особливо людям, що знаходяться в групі ризику захворіти цією хворобою.

Найчастіше вмирають від раку легенів курці. Люди, які курять сигарети, в 15-30 разів частіше отримують рак легенів або вмирають від цієї хвороби, ніж люди, які не курять. Чим довше і частіше ви курите, тим вище ризики. Шкідливі в цьому випадку не лише цигарки, а й сигари і трубки. Пасивні курці також потрапляють у зону ризику.

Тому перша порада, щоб уникнути раку легенів — не палити. Якщо палите або недавно кинули цю шкідливу звичку — варто проходити обстеження і консультуватися з лікарем.

Основний метод такої діагностики — рентгенологічне дослідження. Рентгенівський знімок допоможе виявити проблему на ранній стадії.

Рак легенів можна визначити за допомогою КТ дослідження (комп'ютерна томографія).

Також раніше ми писали, що всього одна біодобавка здатна уповільнити розвиток деяких видів раку та поліпшити ефективність їх лікування.

Щодня дослідники з університету Глазго додавали в раціон мишей маннозу — різновид цукру, що міститься в журавлині і в деяких фруктах.

Кожен з гризунів страждав від різних онкологічних захворювань: легенів, підшлункової залози, шкіри.

Нагадаємо, харчові добавки можуть призвести до розвитку серйозних захворювань печінки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

"Знай.uа" писав про 6 причин полюбити морську капусту.