Більше половини людей, що приймають біологічно активні добавки, піддають небезпеці своє здоров'я.

До такого невтішного висновку дійшов співробітник Інституту харчування, мозку і поведінки в Оксфордському університеті Підлогу Клейтон (Paul Clayton), повідомляє Daily Mail.

За словами експерта, багато люди марно витрачають гроші на добавки, чия ефективність в 90% випадків не доведена із-за того, що у виробництві БАДів відсутні надійні правила, які гарантують, що продукти містять необхідну кількість названих інгредієнтів.

"Компанії торгують надмірно розрекламованими продуктами, які в кращому разі навряд чи допомагають. Не можна бути впевненим, що добавки виправдають ваші очікування", — заявляє доктор Клейтон.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Більш того, проиводители періодично не дотримуються того складу інгредієнтів, що вказано на етикетці.

Наприклад, капсули з риб'ячим жиром і мультивітаміни володіють величезною частиною ринку фармакології, але обидва виявилися неефективними". Останні дослідження показали, що прийом полівітамінів не знижує ризик розвитку серцевих захворювань або раку, серцевих нападів або порушення розумових процесів.

Доктор Емма Дербішир (Emma Derbyshire), радник Інформаційної служби по здоров'ю і харчових добавок, заявила, твердження про те, що 90 % добавок неефективні, перебільшено і вирване з контексту.

"Харчові добавки, що продаються в ЄС, мають відповідати всім відповідним законам про харчовi продукти, що робить їх одними з найбільш регульованих харчових продуктів", — додав експерт.

Слід зазначити, що у доктора Клейтона є фінансовий інтерес до критики БАДів, оскільки він нещодавно був призначений науковим директором в компанію LYMA, яка займається випуском харчових добавок.

Нагадаємо, харчові добавки можуть містити небезпечні інгредієнти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Такое "Знай.uа" писав, що харчові добавки можуть призвести до розвитку серйозних захворювань печінки.