В результаті теракту в мечеті на військовій базі в Афганістані загинули 26 військовослужбовців, ще 50 були поранені. Інцидент стався під час п'ятничних молитов 23 листопада, повідомляє Reuters.

За його даними, вибух в провінції Хост на сході країни здійснив терорист-смертник.

Наголошується, що жодне угруповання поки не взяло на себе відповідальність за подію.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали, що ввечері у вівторок, 20 листопада, прогримів вибух у залі одружень в Кабулі, де зібралися богослови на святкування дня народження пророка Мухаммада. За попередньою інформацією, в залі привів у дію вибуховий пристрій терорист-смертник. В результаті події загинули щонайменше 40 осіб, 80 - отримали поранення. Президент Афганістану назвав цей теракт "нападом на людство".

Також ми повідомляли, що в Чечні стався страшний теракт поблизу КПП на околиці Грозного. Там жінка підірвала себе поясом шахіда. Про це повідомляється в МВС Чечні. Там пишуть, що сама смертниця загинула, але всі правоохоронці і цивільні залишилися цілі і неушкоджені. Інформацію передає Telegram-канал "Військовий інформатор".

Інші джерела стверджують, що побачивши жінку, поліцейські одразу запідозрили недобре, і попросили її зупинитися, так як порахували, що та перебуває в неадекватному стані. Але терористка не прислухалася. Відразу після цього силовики помітили, що жінка носить пояс шахіда. Правоохоронці зробили кілька попереджувальних пострілів, однак та все одно влаштувала вибух. Судячи з коментарів з відео, її нутрощі розлетілися по всій окрузі. Також джерело повідомляє, що вона не встигла навіть дійти до КПП, перш ніж підірвала себе.

Нагадаємо, десятки людей загинули і отримали поранення в результаті подвійного вибуху у столиці Афганістану.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на авіабазі Меззе сирійських урядових військ сталася серія вибухів.

"Знай.uа" писав, у Чернігівській області на військових складах почалася пожежа.