Представників посольств Великобританії, Данії та Нідерландів просять прибути в міністерство закордонних справ Ірану після атаки в Ахвазі на військовий парад. Така інформація отримана з профілю заступника міністра закордонних справ Ірану Аббаса Аракчи в Инстаграмі.

Він сподівається, що влада цих держав сприятиме поверненню терористів в Іран для "справедливого судового розгляду".

Аракчи заявив про неприйнятність Тегераном політичної позиції "подвійних стандартів" у боротьбі з проявами тероризму. Він повідомив, що в Євросоюзі терористам дають житло і право голосу в ЗМІ.

Заступник міністра повідомив, що планує викликати в МЗС Ірану посла Об'єднаних Арабських Еміратів.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, що через напад на параді в Ахвазі померли понад 20 іранських військовослужбовців. Відомо, що нападники вистрілили в 24 людини. Також 60 осіб було поранено під час параду в пам'ять про військових, які загинули під час воєнних дій під Іраном в 1980-ті роки. Уточнюється, що вогонь по натовпу відкрили четверо невідомих.

Також Знай.UA писав про те, що бойовики планували влаштувати теракт в Маріуполі, однак їх вчасно зупинили співробітники контррозвідки Служби безпеки України. Кадри оперативного упіймання злочинців потрапили на телебачення. Замовили теракт російські спецслужби. План нападу створювався в окупованому Донецьку, звідки ця інформація потрапила до української контррозвідки. Зброю для теракту з Донецька погодився перевезти мирний житель, за що йому обіцяли тільки 500 доларів. Відзначається, що цікавив терористів військовий об'єкт в Маріуполі, а саме розташування полку "Азов".

Крім цього, Знай.UA розповів, що під час теракту в Барселоні ледь не загинула актриса Анастасія Заворотнюк. Як повідомила знаменитість, вона покинула злощасне місце трагедії за 10-15 хвилин до того. Жінки сіли в 100 метрах від місця теракту і дивувалися, чому так багато вертольотів у них над головами.