Ольга Бородіна живе в Красногорівці Донецької області, народжувати змушена була в Покровську. За словами жінки, вона зіткнулася зі скандальною халатністю з боку лікарів, коли втратила свідомість.

Не дивлячись на те, що пологи були третіми в її житті, вони пройшли з ускладненнями. Жінка звинувачує лікарів у халатності, яка могла коштувати і їй, і дитині життя.

Про це повідомляє ТСН.

Жінка розповідає, що планувати пологи з лікарями заздалегідь вона не стала, вирішила, що черговий лікар буде приймати пологи. З початком переймів лікарі просто ігнорували пацієнтку, якій довелося кілька годин терпіти болісні перейми, після чого вона впала в кому.

Мати і батько з дитиною

"За дверима так – була вона. Заходила, не сперечаюся. За дверима ми з нею розмовляли. Зробіть хоча б знеболювальне, тому що немає сил. Я пару раз видихнула і почала кричати: я вмираю, мені погано – і я відключилася", - каже породілля.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Жінка впала в кому і була направлена в реанімацію з діагнозом "ембалия навколоплідними водами". Мати, і новонароджену Соня вдалося врятувати. У тому, що був ризик, сім'я звинувачує лікарів.

"Дитина наковтався навколоплідних вод. В легких був миконий. Не мене – зробили кесарів, рятували дитину", - говорить Бородіна.

Акушер Валентина Безбородова, яка чергувала на зміні, цим претензіям дивується, бо запевняє, що від породіллі не відходила. На її думку, якщо б жінка перебувала в стані коми більше 10 хвилин, це б закінчилося летальним результатом, але ж і вона, і дитина – живі, що підтверджує своєчасність наданої допомоги.

Голова перинатального відділення Ігор Циганок розповів, що це четвертий випадок эмбалии навколоплідними водами на всю область. Вижити пощастило лише Ользі з дочкою Сонею, за що жінка повинна бути глибоко вдячна співробітникам пологового будинку.

“Ми раді, що вона виходить зі здоровою щасливою дитиною, а їх ставлення до нас – Бог їм суддя", - каже лікар.

Чоловік Ольги такі пояснення не сприймає і звинувачує лікарів у злочинній недбалості.

Сім'я найняла адвоката і весь цей час намагалася добитися від лікарні історію хвороби. З невідомих причин її досі не надали.

"З 14 числа нам цю історію так і не дали. Історії вагітних в цьому перинатальному центрі переписуються", - вважає юрист Анатолій Радіонов.

Сестра Олі збирає всі чеки і твердо налаштована отримати компенсацію від лікарні, адже на лікування вже витратили понад 20 тисяч гривень.

Хто в цій історії прав, вирішуватись буде через суд.

Нагадаємо, що чиновники пояснили нюанси закону про скасування декрету.
Як раніше повідомляв Знай.иа українським мамам дали час на роздуми.

Знай.иа писав про те, як мати покінчила життя самогубством на очах свого маленького дитини.

Відео