Дика історія, пов'язана із смертю новонародженої дитини, поставила на вуха усю Росію, цинізм медиків просто вражає.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

У повідомленні йдеться, що у російському Калінінграді головлікар пологового будинку вирішила, що дитина не виживе, і не дала їй потрібні ліки. Дитина померла, а очільниця пологового підтасувала документи, щоб це приховати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Хлопчик народився 6 листопада з тяжкою патологією - нерозкритими легенями, проте дитину можна було врятувати. Щоб немовля вижило, йому просто потрібно було один раз дати спеціальний препарат. Але головлікар Олена Біла сказала, щоб ліки не давали, - все одно помре, навіщо витрачатися.

Дитина померла у той же день. Біла попросила підробити історію пологів - написати, що хлопчик народився мертвим. Так вона хотіла поліпшити статистику смертності і уникнути покарання.

Головлікаря затримали. Відкрито кримінальне провадження - поки за перевищення повноважень.

Поліція Росії
Поліція Росії

Нагадаємо, у Полтаві в школі №22 вибухнула стоматологічна установка, в результаті чого контузило маленьку дівчинку.

Про це в понеділок, 12 листопада, повідомляє ТСН з посиланням на начальника департаменту охорони здоров'я Полтавської міської ради Сергія Котова.

Котов розповів, що в школі стояло застаріле обладнання, ще радянського зразка, де компресор під тиском даючи воду, яка міститься в спеціальній пляшці, дозволяє обробляти зуб. Пляшка вибухнула і травмувала дитину – 10-річна школярка отримала контузію.

Раніше Знай.uа писав про те, що вчителька початкових класів дозволила собі кілька разів вдарити другокласника об парту головою.

Як кажуть очевидці, вчителька таким чином вирішила покарати дитину з-за того, що учень захотів почухати ногу і відволікся від уроку. Страшні кадри опинилися в розпорядженні російських ЗМІ.

Керівництво школи підтвердило, що викладачка була звільнена відразу після скандалу, однак більш розгорнутих коментарів не дали. Як повідомляють джерела в поліції, порушено справу за статтею "Невиконання обов'язків по вихованню неповнолітнього". Прокуратура також займеться вчителькою в ході перевірки.

У вчительки трудовий стаж становить понад 40 років. Також вона має до має вищу кваліфікаційну категорію.

Також Знай.uа повідомляв, що малюки народилися через 4 місяці після смерті матері. Цей унікальний випадок здивує кожного.