Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕ), збирається підняти вартість опалення для населення на 15,9% - 19,8 %.

Через подорожчання газу тарифи готуються підвищити в перших шести містах. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, нові тарифи на тепло у Вінниці, Кам'янці-Подільському, Рівному, Хмельницькому та Черкасах комісія планує розглянути на засіданні у вівторок, 27 листопада.

"Нові тарифи з ростом одноставочного тарифу на тепло у рамках зазначеного вище діапазону заплановано затвердити для КП "Вінницяміськтеплоенерго", КП "Міськтепловодоенерго" міста Кам'янець-Подільський, ТОВ "Рівнетеплоенерго", ДКП "Хмельницьктеплокомуненерго", КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" та ПрАТ "Черкаське хімволокно", - йдеться у повістці дня засідання омісії.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

При цьому вартість тепла для бюджетних установ, які обслуговують ці тепловиробники (крім "Черкаського хімволокна", де заплановано зростання на 6,3%-6,4%) хочуть знизити на 10,9% - 17,7%, для інших категорій - на 11 , 5%-17,5%.

Тариф для релігійних організацій, згідно з проектом постанови НКРЕ, значно зросте - від 63,5% до 91,6%.

Крім того комісія на засіданні 23 листопада схвалила і вирішила відправити на громадське обговорення нові тарифи ще для 20 енерговиробників, тарифоутворення яких залишається в її повноваженні.

Нагадаємо, з 1 листопада газ для населення і теплокомуненерго подорожчав на 23,5%.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Кабміні пояснили, на скільки зростуть тарифи на тепло

Також Знай.ua писав, киянам озвучили нові тарифи на опалення і гарячу воду