Українські водії платитимуть податки на авто, які старше 5 років від дати випуску. Суми можуть бути просто непідйомними.

В нашій країні більшість автомобілістів їздять на б/у авто, і тому нова плата торкнеться більшості. А оскільки середній вік автомобіля 20 років, то суми будуть просто космічними, - пише Politeka.

авто

На даний момент українці платять податок з "елітних" авто, вартістю понад 1 млн 396 тис. грн. Розмір податку — 25 000 гривень.

гроші

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Депутати хочуть, щоб податок платили усі і за будь-який вид транспортного засобу: автобус, автомобіль або мотоцикл. І не важливо, скільки коштує авто.

В даному випадку рахуватметься, головне одне, його вік -податки стягуватимуть за авто старше п’яти років від року її виробництва.

Влсникам авто відправлятимуть платіжки за місцем реєстрації.

Зараз багато водіїв, які їздять на нових авто вартістю від 396 тис. до 1 млн. грн. сплачують податок у розмірі 25 тис. грн. щорічно. Ця сума залишитися незмінною і надалі.

Як буде розраховуватися сума податку?

Рахувати суми для авто старше п’яти років будуть за формулою: Ставка = базова Ставка х коефіцієнт двигуна х коефіцієнт віку х екологічний коефіцієнт.

Наприклад, якщо автомобіль на бензині, то базова ставка — 200 грн., якщо на дизелі-300 грн. Коефіцієнт двигуна — це об’єм двигуна, розділений на 1000 куб см. Коефіцієнт віку — вік автомобіля мінус п’ять.

Екологічний коефіцієнт відповідає екологічним стандартам Євро-2 і нижче — 4; Євро-3 — 3; Євро-4 — 2; Євро-5 — 1,5; Євро-6 і вище — 1.

Нагадаємо, власники євроблях перекрили дороги по всій країні на знак протесту проти нового закону про розмитнення авто.

Як повідомляв портал Знай.ua, власники авто на єврономерах зі Львівської та Волинської областей влаштували бунт на пункті пропуску

Також Знай.ua писав про те, що лідер "євробляхерів" оголосив про припинення перекривати траси, однак АвтоЄвроСила налаштована більш рішуче.

Дивіться: Ярошевич заявив про нову боротьбу