Ми не звикли звертати на них увагу, хоча помічаємо біля кожної станції метро, на зупинках громадського транспорту чи навіть на смітнику. Пенсійний вік в Україні – це поки що не шанс вийти на заслужений відпочинок, скоріше привід стояти із простягнутою рукою.

Наочний приклад бідності показав на сторінці у Facebook блогер, юрист Михайло Шнайдер. У Києві, біля станції метро "Либідська", йому впала в око бабуся, яка намагається отримати допомогу від перехожих, аби просто хоча б купити собі поїсти.

Її стан – жахливий, жінка явно довго сидить на морозі, можливо навіть застудилася, але всім до неї байдуже.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Старенька в напівнепритомному стані просить милостиню. Тисячі людей проходять повз. Вони поспішають у своїх справах. Їх абсолютно не цікавить доля цієї літньої жінки. Вона нікому не потрібна. Ні перехожим, ні державі. Вся ця ситуація сприймається як буденність. Ми почали звикати до бідності і убогості. Ми почали звикати до стареньких, які порпаються в смітті. Ми почали звикати до величезних черг за соціальним хлібом і жебраків із простягнутою рукою. Це дійсно страшно, адже рівень розвитку держави, визначається ставленням до стареньких, дітей і тварин. І на превеликий жаль, наш рівень розвитку, знаходиться на самому дні ...", - зазначив Шнайдер.

Дивіться: Як подолати бідність в Україні?

Нагадаємо, олігарх Косюк оригінальним способом "виманив" дотації від держави на власний бізнес.Як повідомляв "Знай.ua", життя нового керівника "Укрзалізниці" порівняли із умовами у плацкартах. Також "Знай.ua", МВФ зарахував Україну до найбідніших держав світу.