Польща офіційно надала запит на отримання інформації стосовно мітингувальників, котрі заблокували контрольно-пропускні пункти Львівської області – нібито, влада збирається запровадити проти них персональні санкції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук:

"Мали неприємну ситуацію, коли мітингувальники не пропустили двох польських дипломатів. Тож зараз компетентні органи Польщі просять надати інформацію щодо осіб, які беруть участь у цих заходах, аби при спробі перетину депортувати та анулювати карту поляка, якщо таку видавали", – підкреслив він.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як відомо, 25 листопада 2018 року о 00:00 набули чинності закони України, якими запроваджено зміни норм ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Закон №2611 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто. Однією зі змін до закону є встановлення строків щодо пільгового розмитнення автомобілів. Встановлено пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 90 днів.

Зокрема, зміни до Митного кодексу передбачають підвищення штрафів за порушення правил реєстрації авто, а також скасовується норма, яка дозволяла порушувати митні правила протягом року і бути притягненим до відповідальності лише один раз.

За новими правилами, авто, ввезене в Україну в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не можна передавати у володіння, користування або розпорядження іншим особам. Крім того, заборонено використовувати таке авто у підприємницькій діяльності або для отримання доходу.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту. Залежно від терміну порушення, штраф становитиме від 8,5 тис. грн до 170 тис. грн.

Дивіться: Власники "євроблях" продовжують блокувати майже всі пункти пропуску на кордоні з Польщею

Нагадаємо, власники машин на іноземних номерах заблокувати пропускні пункти на кордоні із Польщею. Як повідомляв "Знай.ua", Україну накрила хвиля жахливих ДТП.Також "Знай.ua", новий закон про євробляхи змусив українців кидати машини просто на кордоні.