Що не можна їсти

Під час Різдвяного посту заборонено їсти будь-яке м'ясо, птицю та тельбухи, будь-які м'ясні продукти, молочні продукти, масло тваринного походження, алкогольні напої. До слова, кров'янку за християнськими законами в принципі не можна вживати, так що її теж потрібно буде виключити на цей час.

Останній день посту найсуворіший (6 січня). До вечірньої зорі не можна їсти взагалі, а потім можна вживати тільки пісні страви.

Вино не дозволено в звичайні дні, для тих, хто вважає, що можна замінити алкоголь Кагором. Вино можна пити (і то тільки келих) в вихідні та святкові дні. Такими святами вважаються:

  • Храм Пресвятої Богородиці - 4 грудня;
  • Андрія Первозванного - 13 січень;
  • Миколи Чудотворця - 19 грудня.

У Новий рік трапеза повинна залишатися пісної, але можна випити 1 келих вина. Не забувайте, що таке дотримання посту можна зберігати тільки здоровим людям. Для літніх, хворих, дітей, вагітних і жінок, що годують допускаються послаблення.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Що не можна робити

Крім дотримання правил харчування також є і інші правила, і просто народні повір'я. Прибирати будинок ввечері не можна, тому що можна зустріти Різдво разом з нечистю. Це потрібно робити вдень. Не можна шкодувати гроші під час посту, особливо якщо виходите на базар. Благополуччя покине будинок тих, хто затиснув кілька гривень, а щедрим рік принесе фінансове благополуччя.

Не можна сидіти постійно вдома, закрившись. Молитися і очищатися духовно потрібно, але в гості теж варто ходити і запрошувати гостей до себе, щоб весь рік був достаток. А ось виходити на полювання або на риболовлю заборонено, якщо не хочете накликати на себе нещастя.

І звичайно ж під час посту заборонено грішити, особливо ображати рідних і близьких, лаятись і лихословити.

Раніше Знай.ua повідомляв, через перекриття доріг по всьому Києву Новий рік обернеться для столичних водіїв сущим пеклом

Нагадуємо, ми вивели алгоритм ідеальної сукні на Новий 2019 рік

Також Знай.ua повідомляв кому категорично не можна обмежувати себе в їжі в Різдвяний піст .