В останні дні осені на території України буде суха, але морозна погода. Про це повідомив начальник відділу метеорологічних прогнозів українського Гідрометцентру Владислав Білик, передає «Хвиля».

«Сьогодні-завтра будемо перебувати під впливом циклону. Сьогодні — по всій території країни, 27-го вдень опади залишаться тільки в південних і східних областях. З північно-заходу на нас йде порція північного повітря, температура буде знижуватися. Без опадів буде, тобто поліпшення погодних умов», — розповів Білик.

Так, вдень у більшості регіонів країни 27-28 листопада буде близько 0, а на півдні — до 5-7 з позначкою плюс. За словами синоптика, починаючи з вівторка, з північно-заходу на Україну буде насуватися холодне повітря, що спричинить відчутне зниження температури повітря.

«З 28 по 30 листопада ми будемо в полі підвищеного тиску, в антициклоні, очікується мінлива хмарність без опадів по всій території України. І суттєве зниження температури», — зазначив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Білик додав, що найбільш прохолодна ніч буде з 29 на 30 листопада, коли майже у всіх областях стовпчики термометрів опустяться до -10 … -15 градусів, а на півночі країни і в Карпатах — до -17. На півдні України вночі буде до -5. Вдень буде -3 … — 8 градусів, а на півдні +2 … -3.

Нагадаємо, що зовсім скоро в Україну прийдуть сильні морози, а у вівторок, 27 листопада потрібно бути особливо уважним на дорогах і пам'ятати про небезпеку мокрого снігу з дощем. У країні також буде спостерігатися серйозний температурний контраст.

Як повідомляв портал Знай.uа, у вівторок, 27 листопада, в Карпатах пішов сніг. Місцями сніговий покрив досягає в середньому не менше 60 сантиметрів. У різних регіонах випало від 30 сантиметрів до 1 метра снігу.

Також портал Знай.uа писав, що понеділок у столиці почався з масових аварій на дорогах. Дощ, мокрий сніг та ожеледь не залишили багатьом водіям шансів уникнути ДТП. Через негоду постраждало безліч автомобілів, а в поліцію заявили про аварії цілих 113 разів.