Багато людей пам'ятають, з чого виробляють пеніцилін. Багато, згадавши, скажуть, що з цвілі. Саме так - під час Другої світової війни цей препарат зберіг життя багатьом воїнам. Однак сама цвіль являє серйозну загрозу для здоровя людей. І, на жаль, ми змушені вживати продукти з цвіллю, навіть не здогадуючись про це.

По це пише блогер Дмитро Майданюк, - передає "businessua.com".

хлібзавод

Дмитро Майданюк пише, що, як він зауважив, останнім часом за наше здоров'я почали "хвилюватися" виробники хліба - того, що ми вживаємо щодня, святого продукту, найпопулярнішого продукту, які поки що ще можуть собі дозволити, як звичайні пенсіонери, так заможні бізнесмени.

Багато хто з нас, напевне, помічав, що ввечері куплений свіжий, ще гарячий хліб до наступного вечора покривається пліснявою. Також цікавим видається той факт, що част зверху спечених хліб присипають борошном.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

хліб

За словами блогера, для чистоти аналізу він купував хліб в різних магазинах і кіосках. Що їх об'єднувало: в усіх торгових точках ще теплий хліб упакований в пакет. Реакція пояснюється сама собою: свіжий хліб + сире борошно + волога, яка випаровується з хліба, + пакет. Усе це створює ідеальні умови для утворення цвілі. А у тих людей, у кого хлібничка дерев'яна - це ще додатковий бонус для цвілі.

Навіть, якщо ми явно не бачимо цвіль на продукті, проте вона вже там з'явилась, а цей хліб ми продовжуємо вживати та давати своїм дітям.

цвіль

Що буде, якщо їсти хліб з цвіллю

Коли ми ковтаємо цвіль, вона залишається без кисню, а значить без можливості розмножуватися. Проте частки (міотоксин) цієї гидоти можуть залишатися на стінках шлунка.

Невелику кількість міотоксину знищить печінка, проте якщо накопичується велика кількість цієї речовини, вона може спровокувати цироз.

хліб з цвіллю

Перші ознаки - це симптоми звичайного отруєння (діарея, блювота іт.д). Потім міотоксин викликає мутацію клітин, що призводить до запальних процесів та онкології.

Особливо страшна цвіль для алергіків. У них можуть розпочатися набряки та анафілактичний шок.

Тому перед вживанням хліба уважно огляньте його, якщо ви згодом помітили цвіль на хлібі після того, як їли його, зайвим не буде випити сорбенти.

Нагадаємо, з проголошення воєнного стану в Україні, люди просто змітали з полиць магазинів продукти. Чиновники розповіли, що буде з цінами у наближчий місяць.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розповіли, що сьогодні згубно впливає на світові врожаї зернових.

Також Знай.ua писав про те, що християнам нагадали, як потрібно харчуватися у Різдвяний піст.

Дивіться: Що буде, якщо вжвати хліб з цвіллю