За останній рік на курятину в Україні значно зріс попит, що призвело і до стрибка цін. Всього за 12 місяців куряче м'ясо в наших магазинах зрівнялося в ціні з країнами Європи.

Про це повідомляє "businessua.com".

За даними "Союзу птахівників України", за місяць українці споживають близько 100 тисяч тонн продукту. Цифри, які показав жовтень 2018 року став рекордсменом з об'ємів споживання курятини в Україні.

кури

При цьому українці продовжують купувати куряче м'ясо, незважаючи на різке зростання цін. Експерти вважають, що такий попит обумовлений високими цінами на інше м'ясо.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, куряче філе можна купити в середньому за 100 гривень за кілограм, тоді, як вартість свини в магазинах перевищує 120 гривень.

курятина

За словами аналітиків, минулого місяця куряче м'ясо незначно подешевшало, проте протягом всього року воно подорожчало на 7%, і тепер курятина в Україні коштує стільки ж, скільки і в країнах Європи. Причина криється в тому, що українські виробники збільшили обсяги експорту, що призвело до зменшення пропозиції на внутрішньому ринку.

"Ми прогнозуємо, що до кінця року буде збільшуватися роздрібна ціна на курятину. Це обумовлено, в першу чергу, сезонними коливаннями, пов'язаними з новорічними святами і низькою купівельною спроможністю нашого населення", - розповіла Наталія копитець, науковий співробітник відділу аграрного ринку Інституту аграрної економіки

гроші

За словами аналітиків, ближче до Нового року цін на м'ясо ще більше підскочать. Тому варто вже сьогодні робити запаси в морозилці.

Нагадаємо, з проголошення воєнного стану в Україні, люди просто змітали з полиць магазинів продукти. Чиновники розповіли, що буде з цінами у наближчий місяць.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розповіли, що сьогодні згубно впливає на світові врожаї зернових.

Також Знай.ua писав про те, що християнам нагадали, як потрібно харчуватися у Різдвяний піст.

Дивіться: Чим обробляють м'ясо у наших магазинах