Так званий "суд" окупаційної влади анексованого Криму 28 листопада обрав запобіжний захід дев'ятьом захопленим у морі українським військовим морякам. Їх залишать під вартою строком на 2 місяці, передає телеграм-канал hromadske

Українських військових звинувачують в незаконному перетині кородону з Росією на Чорному морі, проте води, в яких були українські кораблі, є спільними в користуванні між Україною і Росією.
До 25 січня під вартою залишили таких українців:


• Богдана Небелицю, командира катера "Нікополь";
• Євгенія Семидоцького, матроса буксира "Яни Капу";
• В'ячеслава Зінченко, старшого матроса судна "Суми";
• Юрія Без'язичного;
• Андрія Шевченка;
• Володимира Лісового;
• Андрія Драча;
• Олега Мельничука;
• Дениса Гриценко.

Нагадаємо, Злочин Путіна в Керченській протоці нанесли на карту: не відкрутиться

Хронологію захоплення російськими окупантами українських суден у Керченській протоці показали на карті.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

На карті видно, що Росія атакувала і захопила українські кораблі в міжнародних водах Чорного моря - за межами лінії державного кордону України на території, яка тимчасово перебуває поза контролем з-за російської окупації.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "Послав чекістів": полонений український капітан відмовився говорити з ФСБ

Командир малого бронекатери Військово-морських сил України "Бердянск" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "визнаватися" на відео в не скоєних їм злочини.

Цю інформацію повідомили правозахисники, які займаються правовою підтримкою наших полонених в окупованому Криму, передає "Думська".

Також Знай.ua" писав про те, що Офіційно! В Україні - військове положення, що варто знати кожному з нас

Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану з 9:00 28 листопада 2018 на 30 діб на територіях областей прилеглих до українсько-російського кордону, до Чорного та Азовського морів. Підтримало 276 депутатів.